Hyppää sisältöön

Matilda Castren karsiutui Boca Ratonissa – seuraava kisa maaliskuussa Singaporessa

Matilda Castrenille jää reilu kuukausi aikaa lajiharjoitteluun ja fysiikan kehittämiseen ennen Singaporen kilpailua. KUVA: GETTY IMAGES

Kolme perättäistä bogia kierroksen loppuvaiheilla koituivat Castrenin kohtaloksi. Karsiutuminen oli LPGA-uran kahdeksas 25:ssa kilpailussa.

Matilda Castren 72-74 (+2) oli vielä viisi reikäää ennen toisen kierrroksensa päättymistä turvallisesti yhteistuloksessa -1 Boca Rio Golf Clubilla meneillään olevassa LPGA:n kisassa.

Pelijärjestyksissä väylillä 14-16 (kentän 5-7) hän kuitenkin teki bogeyt, jotka pudottivat suomalaisen sijalle 75.

LPGA:lla jatkoon pääsee normikisassa 70 parasta, sekä saman tuloksen omaavat, joten Castrenin pelit kauden toisessa kisassa päättyivät karsiutumiseen.

Saman kohtalon nimekkäistä pelaajista kokivat Inbee Park, Ariya Jutanugarn, Moriya Jutanugarn, Sophia Popov sekä Angela Stanford.

Kilpailua johtavat 13 lyöntiä paremmalla tuloksella Lydia Ko (-11) sekä Daniel Kang (-11)

Castren jatkoon 68 % todennäköisyydellä

Menestysten vastapainoksi karsiutumisia osuu kaikkien pelaajien kohdalle.

Castren on päässyt LPGA:lla jatkoon 17 kertaa niissä 25 kilpailussa, joissa pelaajia on kesken kisan karsittu.

Kolmasti hän on osallistunut kilpailuun, joissa kaikki osallistujat ovat saaneet pelata neljä kierrosta ilman karsiutumisen uhkaa.

Viimeisin näistä oli LPGA:n Tournament of Champions, jossa Castren saavutti uran neljännen sijoituksensa kärkikymmenikköön (10.)

Castrenin prosentti jatkoon pääsemisen osalta (niissä kisoissa, joissa cut on käytössä) on 68 % (17/25).

Vertailun vuoksi, suomalaista kaksi vuotta nuorempi ja meneillään olevaa kisaa johtava Lydia Ko on selvittänyt tiensä viikonlopun kierroksille 188 kertaa, karsiutumisia on vain 12 ja kisoja tasan 200. Prosentiksi tulee hurja 94.

Castren pelaa seuraavat kaksi LPGA:n kilpailuaan maaliskuun alussa Singaporessa ja Thaimaassa.

Huhtikuun alussa hän pääsee ensimmäistä kertaa urallaan The Chevron Championshipiin, ainoaan majoriin, jota ei toistaiseksi ole pelannut.

Tulospalvelu

MAINOS. LPGA-kiertue on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplayltä. Klikkaa palveluun >>

Etsi luettavaa