Hyppää sisältöön

Matilda Castren käänsi vaikean alun jälkeen pelin suunnan – paransi tulosta mutta putosi muutaman pykälän sijoituksissa

Matilda Castren ehti lyödä avauksen 17. reiällä, ennen kuin kilpailu keskeytettiin tulvivan kentän takia. KUVA: PETRI TIMONEN

Matilda Castren paransi eilisestä kahdella lyönnillä, mutta putosi sijoituksissa kolme pykälää perjantaina.

Matilda Castren on LPGA-kiertueen Women’s World Championship -kisan puolivälissä yhteistuloksessa -2 (72-70), mikä riittää jaettuun 39. sijaan. Kärkeen suomalaisella on kahdeksan ja kärkikymmenikköön viisi lyöntiä eroa.

Suomalaistähti aloitti kymppireiältä nihkeästi. Hän teki 10. ja 12. reiälle bogit ja oli heti alkutaipaleella kaksi yli parin. Hän onnistui kuitenkin tekemään rei’ille 15 ja 16 birdiet.

Viidestoista on par 3, jolla Castrenin avaus päätyi hienosti vajaaseen kahteen metriin ja Matilda sai birdie-putin sisään. Kuudennellatoista (par 5) Castren löi kolmannen lyönnin noin 130 metristä jälleen lähelle reikää, eikä tarvinnut kuin yhden putin: birdie.

Castren ehti vielä lyödä 17. reiän avauksen, ennen kuin järjestäjät töräyttivät äänimerkin, mikä tarkoitti kilpailun keskeyttämistä tulvivan kentän takia.

Singaporessa satoi aamupäivällä niin paljon, että kilpailu jouduttiin keskeyttämään yli kolmen tunnin ajaksi. KUVA: PETRI TIMONEN
Matilda Castren on kahden kierroksen jälkeen sijalla 39 Singaporessa pelattavassa LPGA-kisassa. KUVA: PETRI TIMONEN

Mutta vaikka väylillä ja viheriöillä velloi vesi, niin vain Sentosa Golf Club saatiin vielä pelikuntoon ja toinen kierros päästiin pelaamaan loppuun perjantain aikana. Pelit olivat tauolla yli kolmen tunnin ajan.

Jälkimmäisellä puolikkaalla Castren onnistui tekemään jälleen kaksi birdieä. Kun bogeja ei tullut, muodostui tulokseksi 70 lyöntiä.

Yleinen tulostaso sateen pehmentämällä kentällä muodostui kuitenkin niin kovaksi, että Castren putosi eilisestä muutaman sijan tuloksissa, vaikka paransi tulostaan kahdella lyönnillä.

Kärkeen nousi kaukaa Yhdysvaltain Danielle Kang, joka paransi eilisestä kahdeksalla lyönnillä ja nousi tulokseen -10 (71-63). Toista sijaa jakavat kolme pelaajaa: Allisen Corpuz, Hyo Joo Kim ja Elizabeth Szokol. Kolmikko on lyönnin Kangia jäljessä.

Ladies European Tourin viime vuoden ranking-voittaja Linn Grant on jaetulla viidennellä sijalla tuloksellaan -8. Ruotsalainen on paras pohjoismaalainen pelaaja kahden kierroksen jälkeen.

Kilpailussa on mukana 66 naista, muun muassa suurin osa maailman kärkipelaajista. Sääennusteissa on povattu epävakaata säätä myös viikonlopulle.

TULOSPALVELUT

DP World TOUR

Qatar Masters
Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki

LPGA

Maybank Championship
Matilda Castren

LADIES EUROPEAN TOUR

Aramco Team Series, Riyadh
Noora Komulainen, Tiia Koivisto ja Ursula Wikström

AMATÖÖRIGOLF

Naisten joukkue-MM-kilpailut (Espirito Santo Trophy)
Katri Bakker, Henni Mustonen ja Emilia Väistö

LETAS

Santander Golf Tour, Zarazoga
Emily Penttilä, Tiia Teiniketo ja Emilia Tukiainen

AMATÖÖRIGOLF

European Men’s Club Trophy
Espoo Ringside Golf (Tommy Gulin, Joonas Hinkkanen ja Jussi Sahravuo)

AMATÖÖRIGOLF

Spanish International Ladies’ Stroke Play Championship
Anna Backman, Ada Huhtala, Oona Kuronen, Sandra Palin ja Adeliina Virtanen

Etsi luettavaa