Matilda Castren hurjassa iskussa LPGA:lla: ”Siistiä päästä mukaan Tourin finaalikisaan”

Matilda Castren teki kahdessa viimeisessä kilpailussaan kovat nousut tuloslistalla, ja varmisti paikkansa Tour Championshipiin. KUVA: GETTY IMAGES

Matilda Castren nousi päivän parhaalla tuloksella kymmenenneksi kolmen kierroksen mittaiseksi supistetussa Pelican Women´s Championshipissa. Castren varmisti samalla paikkansa Tour Championshipiin.

Matilda Castren on onnistunut kahdessa viimeisessä LPGA:n kisassaan kaivamaan parasta osaamistaan esiin tilanteessa, jossa sitä erityisesti vaaditaan.

Edellisviikolla hän oli 78 pelaajan kisassa Japanissa kymmenes. Castren kiristi Tokion lähistöllä pelatussa kisassa vyötä lyöntien määrän osalta tuloksin 71-71-69-67.

Floridassa, Belleairissa pelatussa kisassa Castren paransi kisan päivittäin tuloksiaan (70-69-64) sekä sijoitusta, (65:s, 43:s ja kymmenes).

Samalla hän teki oman ennätyksensä sijoittumalla kahdesti peräkkäin kärkikymmenikköön LPGA:n kisassa

Suomalaisen viimeisen kierroksen tulos oli päivän paras yhdessä kisan voittajan ja takaisin maailmanlistan ykköseksi palaavan Nelly Kordan sekä tuloslistan nelosen, Sveitsin Megane Metraux’n kanssa.

Kahdeksannen ykköstilansa LPGA:lla saavuttanut Korda oli Pelican Golf Clubilla paras myös edellisvuoden kisassa.

Pelican Women´s Championshipissa Castrenin suorituksen arvoa nostaa se, että kilpailijoita oli 120 ja mukana oli huomattavasti Japania kovatasoisempi katras LPGA:n huipuista.

Tarkat lähestymiset loivat pohjan tulokselle

Castren sai huippustartin päiväänsä neljän ensimmäisen reiän birdeillään.

”Löin kolmella ensimmäisellä lähestymiset alle metrin päähän reiästä”, Castren kertoi tiedotteessaan.

”Tuuli nousi aika paljon kierroksen aikana. Tuli tehtyä monta hyvää paria siinä tuulessa”, kaikki kuusi birdieään kymmenen ensimmäisen reiän aikana tehnyt Castren jatkoi.

”Viimeisellä oli kova vastatuuli. Siinä jouduin lyömään hybridiä jatkolyöntiin. Se oli vaikea väylä, vettä koko ajan oikealla puolella väylää. Oli hieno fiilis tehdä siihen vielä par.”

Kolmen kierroksen aikana Castren teki yhteensä kymmenen birdietä ja kolme bogia, joista yhden perjantaina ja kaksi lauantaina. Birdieiden määrä puolestaan kasvoi vinhaa vauhtia (1, 3 ja 6)

Pelican Women´s Championshipin voitosta kilpailivat viimeisellä yhdeksiköllä Nelly Korda ja Lexi Thompson.

Tour Championship pistää tähdet järjestykseen

Castrenin ja LPGA:n muiden huippujen matka jatkuu Floridassa Naplesin kaupunkiin Tiburon Golf Clubille.

Voittajalle on tuossa kisassa luvassa kaksi miljoonaa taalaa. Loput 59 pelaaja jakavat hekin keskenään viisi miljoonaa dollaria, joten menestyminen lyö todella leiville.

Edelliskaudella Castren jäi Tour Championshipissa kauas kärjestä ollen lopulta 55:s.

”Supersiistiä päästä ensi viikon kisaan”, Castren iloitsi kahden perättäin onnistuneen kilpailun antamaa mahdollisuutta.”

Samasta tuloksesta (-1) ja sijalta (43.) Castrenin kanssa sunnuntain kierrokselle startannut Sanna Nuutinen kulki tuloslistalla vastakkaiseen suuntaan. Lyöntejä kertyi 76,+6, sijaluvuksi tuli 70.

LPGA:n pistelistalla Nuutinen päätyy sijalle 129.