Hyppää sisältöön

Matilda Castren: ”Huippukierros, annoin asioiden tapahtua itsestään”

Matilda Castrenin syyskunto USA:ssa on ollut varsin vahva.

Poikaystävä ja caddie Daniel Moreno piti Castrenin tietämättömänä tilanteesta finaalipäivänä. Hyvä pallon lyöminen tuotti paikan LPGA Tourin karsintafinaaliin.

Matilda Castren oli luonnollisesti onnensa kukkuloilla varmistettuaan paikkansa keskiviikkona käynnistyviin LPGA Tourin karsintafinaaleihin.  Nousujohteinen viikko päättyi bogittomaan kierrokseen (67-5), joka nosti hänet sijaluvulle 24:s.

”Ensimmäisenä päivänä (75,+3) tuli monta väärää mailavalintaa jotka kostautuivat. Löin palloa koko kisan ajan todella hyvin, birkkupaikkoja tuli päivä päivältä enemmän. Viimeinen oli todellinen huippukierros, lähdin pelaamaan hyvää golfia ja annoin asioiden tapahtua itsestään. Daniel tiesi tilanteen kolmannen kierroksen jälkeen, mutta ei kertonut minulle. Pysyin koko päivän tosi viileänä kun keskityin vain olennaiseen”, Castren kertoi GoGolfille.

Ensimmäinen kausi Symetra Tourilla (2018) ja päättyneen kauden alku olivat todella vaikeita amatöörinä maailmanlistalla 20:n joukkoon nousseelle Castrenille. Vietettyään loppukesästä muutaman viikon Suomessa valmentajansa Petteri Nykyn huomassa, tuloksia alkoi tulla juuri kauden päätösvaiheilla. Hän oli 24:s viimeisessä varsinaisessa kisassa, ja kolkutteli Tour Championshipissa aivan kärjen kannoilla vielä kolmannen kierroksen käynnistyessä ollen lopulta 33:s.

Karsintafinaaliin yltäminen on ammattilaisuran ylivoimaisesti arvokkain saavutus. Keskiviikkona käynnistyvässä finaalissa tarjolla on 98 pelaajan kisassa kärkipäähän sijoittuville vahvoja sekä vaillinaisen pelioikeuden tuovia kortteja.

”Nyt on hyvä fiilis ja eikun eteenpäin vaan”, Matilda Castren  purki tuntemuksensa ennen muutaman päivän valmistautumisjaksoa finaalia varten.

Matilda Castren Symetra Tourilla

Matilda Castren, kotisivut

Etsi luettavaa