Hyppää sisältöön

Matilda Castren 40:s Women´s PGA Championshipissa: ”Pää meni jumiin tiiauspaikoilla”

Matilda Castrenin veto hyytyi viimeisenä päivänä. 40:s sija majorissa on yksi kauden parhaista saavutuksista. KUVA: GETTY IMAGES

Matilda Castren (76-67-73-77,+5) pääsi seitsemännen kerran kahdeksalla yrittämällä majorissa viikonlopun kierroksille. Viimeinen päivä oli takkuinen, voittaja Korean In Gee Chun kukisti Castrenin tasaisessa kilpailussa kuitenkin vain kymmenellä lyönnillä.

Sijaluvulta 19. kauden kolmannen major-turnauksen PGA Championshipin viimeiselle kierrokselle lähtenyt Matilda Castren (+5) pelasi sunnuntaina Congressional Country Clubilla tuloksen 77,+5.

Kovassa tuulessa pelatun päätöspäivän tulostaso jäi aiempia vaatimattomammaksi.

”Griinit oli ajettu nopeammaksi ja kovemmaksi. Oli vaikeaa pysäyttää palloa viheriöille, jos löi raffista tai myötätuuleen”, Castren määritteli olosusuhteita tiedotteessaan.

Aiiempina kolmena päivänä tarkasti draivannut suomalainen oli tiiauspaikoilla vaikeuksissa. Väylosumia kertyi vain seitsemän.

Yhtä monta kertaa hän jatkoi siis karheikosta tai bunkkerista.

Viheriöosumia tuli pitkälti tämän haasteen johdosta vain kymmenen. Kahdella edellisellä kierroksella määrät olivat 17 ja 15.

”En osunut draivilla latuun. Oli aika tuulinen päivä, vaikea löytää starttilinjoja. Meni ehkä vähän pää jumiin. Etsittiin palloakin. Että sellaista tänään.”

Bogeyputki pudotti rajusti sijoitusta

Ulosmenon jälkeen Castren oli vain yhden yli parin. Vastaava tulos toiselle puoliskolle olisi tuonut sijaluvun 21.

Hän teki seitsemälle perättäiselle reiälle viisi bogia joka toi jyrkän pudotuksen tuloslistalla.

”Ärsyttää tietenkin, että viimeisenä päivänä meni näin. Sellaista se on välillä, eikä sille mahda mitään. Golfia se on.”

”Tästä pitää vain jatkaa. Peli tuntuu tosi hyvältä. Sieltä voi tulla tosi hyviä kierroksia, mikä on positiivista”, noin 43 000 dollaria kilpailusta ansainnut Castren pyöritteli tiedotteessa tuntemuksiaan.

”Sunnuntaina ei ollut Matildan päivä. Tästä jatkuu kilpaileminen taas parin viikon päästä.”

Sanna Nuutinen (80-72,+8) karsiutui viikonlopun kierroksilta.

Eurooppalaispelaajista Castren oli hämmästyttävän korkealla, viides. Pohjois-Irlannin yllättäjä Stephanie Meadow (10.) oli ainona kärkikymmenikössä.

Tulospalvelu

Matilda Castrenin peli ailahtelee kisojen sisällä

LPGA:n kausi on kuten kalenterivuosikin lähes puolivälissään. Matilda Castren on pelannut 12 kisaa.

Kalenterissa on vielä 18 kilpailua, joista Castren pelaa suurimman osan, ei kuitenkaan kaikkia.

Kauden avauskisa, 28 pelaajan Tournament of Champions tuotti jaetun kymmenennen sijan.

Muissa kilpailuissa joissa osanottajamäärä on ollut 60-156 välillä, paras sijoitus 25:s on kauden ensimmäisestä majorista Chevron Championshipista.

Kun Castrenin menestyksiä pistetään paremmuusjärjestykseen, tulevat kaksi muuta majoria PGA (40.) sekä US Open (44.) kiistatta seuraavina

Castren on tehnyt lyhyen uransa aikana komella prosentilla, seitsemän kertaa kahdeksasta cutin majoreissa. Kun heikoinkin sijoitus näissä on 44:s, on syytä nostaa hattua tasolle, jota hän on kivikovien pelaajien joukossa kyennyt kilpailusta toiseen pitämään.

Pelaaja itse, hänen taustajoukkonsa, sekä etenkin suuri yleisö ovat odottaneet loistavan kesäkauden 2021 jälkeen kuitenkin huomattavasti enemmän.

Myös tavallisissa kisoissa, joissa Women´s Openin jälkeen elokuu (2021) paras sijoitus on samainen 25.

Women´s PGA Championshipissa Castren oli toisena päivänä (67,-5) kierroksen paras. Kolmannellakin kierroksella tuloksensa (73,+1) oli keskiarvoa parempi.

Ensimmäisellä sijoitus oli 86:sja viimeiselläkin viimeisessä kolmanneksessa. Sunnuntaina vain14 pelaajaa jäi suomalaisen taakse.

Nämä kaksi päivää veivät mahdollisuudet kärjen uhkaamiselta.

Parhaimmillaan Matilda Castren on maailmanluokan pallonlyöjä. Kuluvalla kaudella avauksissa ja lähestymisissä taso on vaihdellut liaan paljon.

Suurin haaste liittyy tilastojenkin mukaan kiistatta puttaamiseen. Siitä ei toistaiseksi ole syömähampaaksi, joilla tiukkoja tilanteita käännetään omaksi eduksi.

Heinä-elokuussa Matilda Castren ja Sanna Nuutinen pelaavat ainakin Euroopan majorit, mahdollisesti kaksi muutakin LPGA:n vanhan mantereen kisaa.

Toivottavasti ne käynistävät molempien osalta kuumien tulosten jakson, josta edellisvuonna saimme iloita.

Etsi luettavaa