Hyppää sisältöön

Matilda Castrénilla on portti auki LPGA Tourin finaaliin: ”Väsymys painaa”

Matilda Castrénillla on elämänsä kovin viiden kisan menestyssarja allaan ennen Floridan kisaa

Paikka US Openiin on karkaamassa Castrenilta (70-77,+3) Symetra Tourin finaalissa. Pääkiertueen joulukuun 17. päivä käynnistyvään finaaliin hän on pääsemässä melkoisen suurella varmuudella mukaan.

Matilda Castrénin toinen päivä keskiviikkona Pohjois-Carolinassa oli suomalaisittain pettymys. Neljäntenä  ja kahden lyönnin päässä kärjestä ollut  Castrén  pelasi viisi ensimmäistä pariin.

Tämän jälkeen yhdeksän reiän jakso tuotti neljä bogia. Birdie 17:lla kavensi eroa kärkipariin kuuteen lyöntiin. Päätösreiällä (par-5) korttiin kirjattiin tupla joka nosti tuloksen lukuun 77,+5. 
Yhteistulos +3  toi 82 pelaajan kisassa sijaluvun 21.  Edellisvuonna Symetra Tourin finaalin voittanut Laura Wearn ja Ruotsin Frida Kinhult ovat kahdeksan lyönnin päässä. 

Mahdollisuudet voittoon ja sen myötä paikkaan US Openissa ovat Matildalla edelleen olemassa, mutta ykköseksi nouseminen vaatisi lähes täydellistä onnistumista.

”Väsymys painaa päälle, se on sekä fyysistä että henkistä. Taistelen kuitenkin parhaani mukaan voitosta ja paikasta US Openiin. Jollei se tule tästä kisasta, sitten tähdätään samaan kaudella 2021”, Castren kertoi GoGolfille tiistain kierroksen jälkeen.

Edelliseen kisaan osallistuneella Matildalla jäi vain kaksi päivää aikaa valmistautua finaaliin.

Kalifornian kautta LPGA Tourin kisaan – ja Tourin finaaliin….

Ennen LPGA Tourilla saavuttamaansa kahdeksatta  sijaa Castrénin oletti jäävänsä ulos Floridassa 19. marraskuuta käytävästä seuraaavasta kilpailusta, sekä Teksasissa joulukuun alussa pelattavasta kisasta.

”Sain kahdeksannesta sijasta sittenkin paikan Floridan kisaan (Pelican Women´s Championship 19.-22.11). Sitä ennen ehdin pitää pientä taukoa kotona Kaliforniassa, jossa en ole ollut yli kuuteen viikkoon.  Muutaman päivän aion ottaa täydellisen levon kannalta.”

Loppukesän ja syksyn menestykset pääkiertueella ovat nostaneet Matilda Castrenin LPGA Tourin pistelistalla sijalle 67.  Hän on hyvin lähellä paikkaa Tourin finaaliin, johon Castrenin tiedon mukaan otetaan 70 parasta kisaan ilmoittautunutta pelaajaa. Tourin kotisivuilla pelaajien määräksi ilmoitetaan edelleen 60. 

”Olen tällä hetkellä ilmoittautumislistalla ”sisällä”, sijaluvulla 61. poisjääntien vuoksi”, Castren päivitti tilannettaan pelaajien tiedossa olevalta listalta GoGolfille. 

Karsinta Tourin finaaliin päättyy jo Floridan kisan jälkeen, jossa suomalainen on siis mukana. 

Tämän tiedon perusteella Matilda Castren on pääsemässä 99 prosentin varmuudella mukaan, sillä mahdollisuus, että kymmenen pelaajaa kiilaisi 1,5 miljoonan dollarin kisassa hänen ohitseen on todella marginaalinen. Siinäkin tapauksessa, että Castren karsiutuisi jatkosta.

Kuudessa viimeksi pelaamassaan kilpailussa  hän on päässyt jatkoon ja ollut sijojen 8-58 välissä.

Tourin finaali pelataan Floridan Naplesissa,  Tiburón Golf Clubilla. Poikkeukselliseksi kisan tekee se, että voittaja kuittaa kolmen miljoonan kokonaispotista puolet,  1,5 miljoonaa dollaria.

”Todella mielelläni lopettaisin kauden Tour Championshipissa. Naplesista en ole aiemmin käynyt, mutta olen kuullut kaupungista paljon hyvää”, Floridan Tallahasseessa kuuden vuoden ajan ennen Kaliforniaan muuttoaan asunut Matilda Castren totesi.

Symetra Tour Final, tuloslista

LPGA Tour, pistelista 2020

Etsi luettavaa