Hyppää sisältöön

Matilda Castrénilla jo jalka oven välissä US Openiin – taistelee voitosta Pohjois-Carolinassa

Matilda Castrénilla on edessään vielä kaksi kilpailua tämän kalenterivuoden aikana

Kolmantena ennen kahta viimeistä kierrosta oleva Castrén (-2) nousisi voitolla Pinehurstissa hyvin lähelle paikkaa US Openiin.

Matilda Castrénin (72-70,-2) vahvat esitykset jatkuivat torstaina maineikkaan Pinehurst Resortin kentällä numero 9.

Avauspäivän jälkeen kuusi lyöntiä kärjestä ollut suomalainen pelasi päivän toiseksi parhaan tuloksen 70,-2 nousten kolmanneksi  pyöräksi ulkomaalaisten muodostamaan kärkiryhmään.

Kisaa johtaa ensimmäistä voittoaan haastajakiertueella tavoitteleva Slovenian Ana Belac (-7), Taiwanin kokenut 30-vuotias Peyun Chien (-5) on kolme lyöntiä  Castrénin edellä.

Kolmikko lähtee kolmannelle kierrokselleen kello 16.09 Suomen aikaa.

Edellisvuoden LPGA Tourin karsinnoista tutulla kentällä  Castrén teki ensimmäisellä par-kolmosella bogeyn, selviten lopuista 16 väylästä kolme alle parin ilman takaiskuja. 

Pinehurstisssa tulostaso jäi haastavalla kentällä vaisuksi, vain Symetra Tourin rahalistalla kahdeksantena oleva Chien (68,-4) alitti 70 lyönnin rajan.

Castrénin listasijoitus on 15. pääkiertueella enimmäkseen kiertävä 25-vuotias on saavuttanut Symetra Tourilla sijaluvut 50, 29 ja 1. 

Symetra Tourin viisi parasta saavat kutsun US Openiin. Voitto launtaina päättyvässsä kisassa nostaisi Castrénin sijalukujen 3-6 väliin riippuen siitä, miten muut listan kärkinimet lopulta sijoittuvat.

Palkintopotin kokoa ei ole kisan kotisivuillakaan ilmoitettu, mutta se on oletettavasti 125 000 – 150 000 dollaria, josta voittajan osuus on 15 prosenttia.

Meneillään oleva kilpailu on Matilda Castrénille jo viides peräkkäinen, eikä lepoa ole luvassa lauantain jälkeenkään.

Tourin päätöskisa käynnistyy jo tulevan viikon tiistaina Floridan Naplesissa, jonne on autolla Pinehurstista matkaa noin 1 200 kilometriä.

Elokuun alusta meneillään kisa on Matildalle kahdeksas. Hän on päässyt kaikissa seitsemässä jatkoon. Kolmen viimeisen viikon saldo on hurja:

-23. sija uran ensimmäisessä majorissa

-Uran ensimmäinen voitto Symetra Tourilla

-Kahdeksas sija LPGA Tourin kisassa Georgiassa

Maailmanlistalla hän on noussut jo sijalle 203.

Symetra Tour, tuloslista

Etsi luettavaa