Matilda Casténilla kova kiri shokeeraavan alun jälkeen Floridan kisassa – kolme lyöntiä matkaa kärkikymmenikköön

Matilda Castrénilla on kolme lyöntiä matkaa kärkikymmenikköön

Suomalaistähti teki viimeisen viiden reiän jaksoon neljä birdietä Pelican Golf Clubilla, mutta oli siinä vaiheessa menettänyt mahdollisuudet kärkipään sijoitukseen.

Matilda Castrén (67-64,-9) oli kattanut pöydän itselleen koreaksi Pelican Women´s Championshipin kolmatta kierrosta varten Tampa Bayn lähistöllä Belleairin kaupungissa pelattavassa LPGA:m kisassa. Eroa kärkeen oli vain kaksi lyöntiä, pelikavereina Leona Maguire ja Mi Hyang Lee, jotka olivat kahtena ensimmäisenä päivänä tehneet päivän parhaat tulokset 62,-8.

Castrénin mahdollisuuudet voitosta pelaamiseen kariutuivat yllätyksellisesti jo ulosmenossa, jossa hän teki toiselta reiältä aloittaen kolme bogia putkeen, kahdeksannella vielä neljännen.  Sisääntulon alkuun tuli märkää rätti kasvoille vielä tuplabogilla.

Kymmenen ensimmäistä reikää kuusi yli, sijaluku oli pudonnut jatkoonpäässeistä viimeisten joukkoon. Castrén sai kuitenkin aivan uuden otteen viidellä viimeisellä. Hän teki (14-17) neljä birdietä putkeen, missaten viimeisellä birdieputin alle kolmen metrin matkalta.

Kierrostulos 72,+2 oli helpolla kentällä päivän toiseksi heikoin. Perustilastoista on vaikea lukea vaikeuksien syyksi muuta kuin vaisua puttipeliä (33 puttia). Väyläosumia oli kiitettävä määrä (12/14), viheriöosumiakin 13.

Perjantaina 62 pelannut Hyang Lee pelannut kompasteli lauantaina 73,+3. Leona Maguire (62-68-68,-12) putosi kahdeksanneksi.

Castrenin sijoitus on ennen viimeistä päivää 23:s.
Peliseuraksi klo 16.47  tulevat USA:n Jay Marie Green sekä Japanin Nasa Hataoka.

Ehjän kisan rakentaminen on ollut vaikeaa Solheim Cupin jälkeen

Pelican Women´s Championship on Matilda Castrénille viides kisa Solheim Cupin jälkeen. Kahdessa ensimäisessä kolmen kierroksen kisassa hän pelasi yhteensä kolme erinomaista kierrosta, mutta myös kolme heikkkojen kierrosten sarjaan lukeutuvaa.
Kolmannessa tuloksena oli karsiutuminen, neljännessä Korean kilpailussa, osallistujamäärältään  84:ään rajatussa vain kaksi kilpasiskoa jäi taakse.

Pelican Golf Clubilla kymmenen reiän heikko jakso vei mahdollisuudet. Sunnuntain kierros antaa mahdollisuudet  nousta jopa kymmenen joukkoon, sekä toivottavasti itseluottamusta seuraavan viikon Tour Championshipiin

TV:n katsojille etenkin USA:ssa tarjotaan sunnuntaina harvinaista herkkua, sillä kisan kärkikolmikossa ovat maan kaksi valovoimaisinta tähteä, Nelly Korda (-16) sekä Lexi Thompson (-16).
Kirittäjäkseen he saavat ensimmäistä voittoaan LPGA:lla tavoittelevan Jennifer Kupchon (-15), jota perustellusti voidaan kutsua USA:n lupaavimmaksi nuoreksi pelaajaksi.

Oma lukunsa kärkiryhmissä on villillä kortilla mukaan päässyt golftaiteilija ja ilopilleri Christina Kim.
Pääsyllään viikonlopun kierroksillle hän varmisti työpaikan seuraavalle vuodelle. Kim jakaa onnentunnettaan varmasti myös sunnuntain lähetyksessä, eroa kärkeen on kaksi lyöntiä.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät kilpailun neljännen kierroksen klo 20.00-23.30