Hyppää sisältöön

Matias Honkala toisena Nordic Leaguella ennen finaalikierrosta: ”Taistelu kärkipaikoista nostaa energiatasot ylös”

Matias Honkalalle avautuu torstaina mahdollisuus saavuttaa uran ensimmäinen Nordic Leaguen kisan ykköstila. Kuva: Getty Images

Ensimmäisen päivän jälkeen Golfstar Winter Seriesin kilpailua Emporda Golf Clubilla johtanut Honkala (64-70,-9) lähtee finaalikierrokselle lyönnin päässä nimikaimastaan Mathias Gladbjergista.

Nordic Leaguen kahta ensimmäistä kisaa on pelattu yhteensä viisi kierrosta. Matias Honkala oli ensimmäisessä toinen, sama sija hänellä on hallussaan toisessa, kun finaalikierros on pelaamatta.

Jos molempien lyönnit laskettaisiin yhteen, Honkala olisi ykkönen.

Sillä ei toki ole käytännössä merkitystä, mutta Honkala on saanut itseluottamusta näistä, sekä myös aiempien vuosien talvikisojen hyvistä peleistään Katalonian Costa Bravalla Empordan ja PGA de Catalunyan kentillä.

”Hyvin ovat kisat menneet täällä. Edellisessä kisassa oli jo mahku voittaa, mutta kaveri pelasi paremmin.”

Hyvä draivaaminen aseena

”Olen saanut draiverin niin hyvään iskuun, että se on ruokkinut rautalyöntejä ja wedgejäkin paremmiksi”, Honkala taustoittaa tulostensa syntyä.

Keskiviikkona hän teki Empordan Forest Coursella hyvän määrän birdejä, mutta bogeja tuli yli tarpeen, kolme.

”Tänään oli vähän väsymisen merkkejä kropassa. Uskon kyllä, että huomenna taistelu voitosta saa taas energiat ylös.”

Samalla kentällä kolme lyöntiä paremman tuloksen tehnyt Mathias Gladjbjerg (67,-5) on yhteistuloksessa -10.

Honkalan kanssa toista sijaa jakaa kolmen muun pelaajan kanssa. Suomalaisista myös viidentenä olevalla Casper Simbergilla (-6) ja kymmenettä sijaa hallussaan pitävällä Antti Ahokkaalla (-5) on mahdollisuudet jopa voittoon.

Seuraavatkin kilpailut Nordic Leaguella

Matias Honkalalla on torstaina suuri mahdollisuus edessään. Kiireet eivät päätys siihen, vaan perjantaina hän on jo mukana PGA de Catalunyan kolmannessa Nordic Leaguen kisassa, joka kotisivujen mukaan on vain 18-reiän mittainen.

”Pelaan nyt seitsemän kisaa Nordicia. Sen jälkeen on vuorossa Challenge Tourin pelaaminen sen mukaan, kuinka paljon saan sieltä pelipaikkoja”, rajoitetulla pelioikeudella ja villeillä korteilla haastajakiertueelta menestystä hakeva Honkala kertoo.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa