Matias Honkala häkellyttävän ylivoimainen Audi Finnish PGA Golf Tourin finaalissa

Askel kerrallaan kohden huippua. Matias Honkala oli edelliskaudella Finnish Tourin kurko

18 viheriöosumaa ja viidellä birdellä kierrostulokseksi 68,-4. Matias Honkalaa ei kylmännyt jäniksen rooli Nordcenterin Freamilla, jolla hän varmisti myös koko kiertueen ykköstilan nimiinsä.

Nevas Golfin Matias Honkala osallistui kauden aikana kaikkiin seitsemään Finnish Tourin kisaan. Hän voitti niistä kaksi viimeistä Hirsalassa ja Nordcenteriissa näyttävien esitysten jälkeen.

Freamilla pelattu päätöskierros kirvoitti pelaajalta itseltäänkin kehut suorituksestaan. Aihettakin oli, sillä hän osui kaikilla väylillä oikealla lyöntimäärällä viheriöön Ainoa bogey syntyi kolmen putin myötä

”Se oli tässä myräkässä hyvä suoritus. Jos putti olisi toiminut paremmin, tulos olisi ollut vieläkin parempi. Mutta kyllä tässä pitää olla itseensä tyytyväinen”, Honkala sanoi.

Tulos 68 sinetöi Honkalan ylivoimaisen voiton, sillä eroa toiseksi nousseeseen Lauri Ruuskaan (-2) oli peräti kuusi lyöntiä. Yleisen sarjan kolmannen sijan jakoivat Ossi Mikkola ja Niclas Hellberg (-1).

Kauden ensimmäinen kisa Hill Side Golfissa kulki myös loppureílle asti hänen komennossaan, kunnes Roope Kakko käänsi hole in onen ja uusinnan kautta voiton itselleen.

Honkala oli lisäksi Paltamossa kolmas, joten  Tourin ykköstila meni lopulta isolla marginaalilla oikeaan osoitteeseen.

Matias Honkalan voittotulos oli kahdeksan alle, Ada Huhtalan kahdeksan yli parin

Juha Hakulinen

Ennen Nordcenteria niukassa johdossa ollut harjoituskumppani Alex Hietala oli toinen, Ilari Saulo kolmas.

Hietala sijoittui kuudessa ensimmäisessä kisassaan kymmenen joukkoon, mutta ei voittanut yhtään kilpailua.  Honkalan (2) lisäksi ykköstilan nappasivat Ilari Saulo, Rasmus Karlsson, Elias Haavisto, sekä Challenge Touria päätyökseen pelaavat Oliver Lindell ja Roope Kakko.

Kakko voitti ainoan kisansa, Lindellin kolme osallistumiskertaa tuottivat sijaluvut ensimmäinen, viides ja kuudes.

Honkalan tulevaisuudentavoitteet ovat ulkomailla. Loppukauden kilpailukalenterissa saattaa olla muutama Nordic Liigan kilpailu, mutta ensi kaudella tähtäin on jo Challenge Tourilla ja sen jälkeen nousu Euroopan Tourille.

Ada Huhtalan mukana naisten sarjan voitto Viipurin Golfiin

Naisten sarjassa voittajaa jouduttiin hakemaan uusinnan kautta, kun Ada Huhtala ja Krista Junkkariolivat 54 reiän jälkeen tasatilanteessa +8. Uusintareikänä toimi Fream-kentän 18. reikä, ja Viipurin Golfia edustava Huhtala ratkaisi voiton heti ensimmäisellä yrittämällä komealla birdiellään.

Naisten kisan voittanut Ada Huhtala otti Nordcenteristä uransa ensimmäisen Audi Finnish PGA Golf Tourin voiton. Juniorisarjoissa menestystä niittänyt Huhtala esitti sunnuntaina kypsää peliä, eikä hänen putterinsa tärissyt ratkaisupaikassa.

Ada Huhtalalle  ykköstila FT:lla oli uran ensimmäinen

Ada Huhtalalle ykköstila FT:lla oli uran ensimmäinen

”Se pitkä putti oli niin hyvä, että se käytännössä ratkaisi koko homman”, Huhtala kertasi uusintareiän tapahtumia, jossa hän löi kakkoslyöntinsä greenille ja puttasi yli 10-metrisen eagle-putin aivan reiän viereen.

Huhtalan kolmen kierroksen esitys oli tasaisen vahva, sillä hän pelasi kierrostulokset 74–76–74.

”Tekeminen oli todella tasaista koko viikon ajan, eikä tullut isompia virheitä. Varsinkin tuossa tuulessa ja sateessa pystyin pelaamaan hyvin, ja olen todella tyytyväinen omaan tekemiseeni. Oli kyllä kiva voittaa!” tuore voittaja kommentoi.

Huhtalan ja Junkkarin perässä tuloslistalla oli Kia Sormunen (+9), joka pelasi sunnuntain takaysin neljä alle parin ja nousi raketin lailla tuloslistalla.

Naisten kokonaiskilpailun voittajaksi kruunattiin Karelia Golfin Emilia Tukiainen, joka ei ollut Nordcenterissä mukana.

Tukiainen oli Honkalan kanssa samoilla linjoilla siitä, että kausi oli kokonaisuudessaan menestys, sillä alkukaudesta ei ollut mitään varmuutta, kuinka monta kilpailua kauden aikana pystytään pelaamaan.

”Keväällä näytti, että kilpailu toisensa jälkeen perutaan. Silloin päätin, että pelaan kaikki mahdolliset kilpailut ja haluan voittaa. Oli hienoa, miten kilpailut saatiin toteutettua näin poikkeusaikoina, siitä iso kiitos PGA:lle, Teemu Laaksolle ja Arto Teittiselle. Kiitos myös järjestäville seuroille ja kaikille tuomareille, jotka olivat meidän apuna”, Tukiainen kiitteli.

”Kaudesta jäivät päällimmäisenä mieleen Paltamon voitto ja kovatasoiset reikäpelin SM-kisat Tampereella.”

Saipa menestyy viheriöillä

Tällä kaudella lanseeratun joukkuekilpailun voittoon Nordcenterissä pelasi SAIPA-niminen joukkue, jossa pelasivat Mikko LehtovuoriAntti AhokasMiro Veijalainen ja Alex Hietala. Heidän kahden kierroksen yhteistulos oli +4. Toiseksi sijoittui SGA Bombers (+10) ja kolmanneksi Espoo Ringside Golf (+17).

Kokonaiskilpailun parhaaksi joukkueeksi kruunattiin Season Golf Academyn SGA Bombers. Kakkoseksi ylsi SAIPA ja kolmas oli Pickala Golf.

Audi Finnish PGA Golf Tourin kausi 2020 päättyi tähän. Kauden 2021 karsinta pelataan ensi vuoden toukokuussa, ja siitä tiedotetaan vielä erikseen.