Hyppää sisältöön

Matias Honkala: ”Finnish Tourin voittaminen on kauden päätavoite”

Matias Honkalalla on mahdollisuus saavuttaa sunnuntaian kaksi merkittävää ykköstilaa

Kolmen lyönnin johtoasemasta Nordcenterin Freamille sunnuntaina lähtevä Matias Honkala (-4) ei aio jarrutella päätöskierroksella.

Rankka vesisade nousi pääosaan Audi Finnish PGA Golf Tourin Nordcenterin kisan kakkospäivänä. Aamupäivällä pelanneet pelaajat selvisivät kierroksestaan hieman pienemmällä, mutta iltapäivän ryhmissä pelanneet saivat niskaansa kunnon sateen, ja se näkyi myös päivän tuloslistassa.

Aurinkoiselta sääennnusteen mukaan  näyttävään päätöspäivään lähdetään Matias Honkalan (-4) ja Camilla Järvelän (+4) johtaessa kilpailua.

Honkala oli lauantain ainoa 70 lyönnin alittaja pelattuaan tuloksen 69. Honkala lähtee päätöspäivään kolmen lyönnin johtoasemasta ennen Albert Eckhardtia ja Ossi Mikkolaa (+1).

Päivän kohokohta oli 12. reiällä tullut eagle. Sen lisäksi tuloskorttiin merkittiin kolme birdieä ja kaksi bogeya.

”12:lla tuli perus-eagle, kaksi hyvää lyöntiä ja putti reikään. Ja kierrokseen loppuun sain myös pari hyvää lyöntiä ja niistä birdiet, niin sai kuutosella alkavan kierrostuloksen tauluun”, Honkala kertoi päivän huippuhetkistään.

Honkalalla on avaimet käsissään Audi Finnish PGA Golf Tourin kokonaiskilpailun voittoon, sillä voittamalla Nordcenterissä hän voittaa myös kokonaiskilpailun. Käytännössä heikompikin riittää, mikäli Ilari Saulo tai Alex Hietala eivät kiilaa hänen edelleen.

Tämä ei kuitenkaan muuta hänen taktiikkaansa päätöspäivään

Tavoitteena uran toinen ison kisan voitto Nordcenterin Freamilla

”Kyllä minä lähden tätä Nordcenterin kisaa voittamaan, en ajattele kierroksen aikana kokonaiskisan tilannetta,” hän kertoi GoGolfille. 

Honkala aloitti kautensa sijoittumalla kotimaan kiertueella toiseksi ja kolmanneksi. Hieman heikomman jakson jälkeen hän kiri PGA:n mestaruuskisojen ykköseksi ja edellisessä kisassaan Vierumäellä sijoitus oli toinen.

”Olen pelannut kokonaisvaltaisesti varsin hyvin. Se on kantanut menestyksiin. Tämän kauden selkein tavoite oli voittaa Audi Finnish PGA Golf Tourin pistelista”, jo amatööriaikoinaan yhden FT:n kisan samalla kentälä voittanut Honkala totesi.

Syksyn ohjelma on vielä osittain auki.

”Saa nyt nähdä. Nordic Leaguella on pari kisaa tarjolla.”

Camilla Järvelän metsäbirdie toi johtopaikan

Naisten kilpailussa johtopaikka on Helsingin Golfklubin Camilla Järvelällä, joka pelasi lauantaina tuloksen 75. Tulos ei syntynyt helpolla, sillä koko kierroksen ajan pelaajia piiskannut vesisade teki Nordcenterin Fream-kentästä entistä vaikeamman.

”Oli kyllä rankka kierros. Kaikki kamat ovat tosi märkiä. Mutta tänään oli hyvä focus tekemisessä, hyvä ryhmä ja riittävästi tahdonvoimaa”, Järvelä kuvaili reseptiään onnistuneeseen kierrokseen.

Camilla Järvelän pinnan kestävyyttä mitataan sunnuntaina. Rutinoituneet Elina Saksa ja Krista Junkkari ovat vain lyönnin päässä.

Camilla Järvelän pinnan kestävyyttä mitataan sunnuntaina. Rutinoituneet Elina Saksa ja Krista Junkkari ovat vain lyönnin päässä.

Juha Hakulinen

Järvelän kierros alkoi 10. reiältä, ja hänen kierroksen parhaat onnistumiset tulivat kierroksen loppupuolelle, kun hän teki birdiet rei’ille 6 ja 7.

”Ne olivat hyviä onnistumisia. Toinen birdie tuli vielä vähän metsän kautta”, Järvelä mainitsi.

Järvelällä on niukka yhden lyönnin etumatka Elina Saksaan ja Krista Junkkariin (+5). Ada Huhtala (+6) ja Oona Kuronen (+7) ovat seuraavina.

Tour Final, Tuloslista

Etsi luettavaa