Hyppää sisältöön

Martin Kaymer otti komennon BMW Internationalissa – Kim Koivu kärkiryhmässä

Martin Kaymer sai lisäpotkua upotettuaan 12:lla bunkkerilyöntinsä yli 20 metrin matkalta.

Kaksinkertaisella major-voittajalla on loistava mahdollisuus katkaista yli viiden vuoden mittainen voitoton jakso. Kim Koivu ja Christiaan Bezuidenhout kirittävät Kayemeria klo 10.20 starttaavassa kärkiryhmässä.

Martin Kaymer( 67-66,-11) on väläyttänyt parasta osaamistaan jo kahtena päivänä Munchenissa pelattavassa ET:n kilpailussa. 34-vuotias saksalainen sai pelinsä raiteilleen perjantaina kolmen  ensimmäisen reiän jälkeen pelaten loppupätkän seitsemän  alle parin.

Kaymerin avaukset ja lähestymiset osuivat kohdilleen, kaksi heikkoa rautalyöntiä hän korjasi mestarillisesti lähipelillä.

”En pelannut etenkään alussa niin hyvin kuin avauspäivänä.  Tuntuma lyömiseen oli kateissa, mutta scramblasin hyvää tulosta. Sisääntulossa peli parani. Johtopaikalla pelaaminen ei ole koskaan helppoa, mutta onneksi minulla on siitä kokemusta”, entinen maailmanlistan ykkönen totesi.

Hän on voittanut samalla kentällä vuonna 2008 BMW Internationalin. Karu fakta on myös se, että edellisestä Kaymerin voitosta on aikaa jo yli viisi vuotta. Putken katkaiseminen kotimaassa olisi todella merkittävä tapahtuma.

Kaymerin lähimmistä uhkaajista kolme ensimmäistä ovat maailmanlistalla  sijaluvuilla 308-322.  Christian Bezuidenhout (-9) ja Kim Koivu (-8) pelaavat lauantaina Kaymerin kanssa,. Toisessa ryhmäsä Sebastian Söderberg (-8) saa mukaansa kovien ja menestyneiden pelaajien ryhmään lukeutuvat Lee Westwoodin -(7) sekä uutta nousua hakevan Edoardo Molinarin (-7).

Kim Koivu pelaa ensimmäistä kertaa European Tourin kisassa viimeisessä ryhmässä.

Kim Koivu pelaa ensimmäistä kertaa European Tourin kisassa viimeisessä ryhmässä.

Getty Images

Startteja on aikaistettu ja pelaajat laitettu kolmen hengen ryhmiin ukkosen uhan vuoksi. Viimeinen ryhmä lähtee kentälle kello 10.20 Suomen aikaa.

Kalle Samooja (-1) karsiutui yhdellä lyönnillä, Mikko Korhosella (par) ja Tapio Pulkkasella (par) oli kaksi lyöntiä liikaa jatkoonpääsyyn.

Kilpailun starttiajat ja tulosseurannan löydät täältä

Etsi luettavaa