Hyppää sisältöön

Markus Luoma tavoittelee kotivoittoa Erkko Trophyssa

Markus Luoma voitti kesällä 21-vuotiaiden suomenmestaruuden

Golfin Finnish Amateur Championshipin eli Erkko Trophyn toinen päivä pelattiin jälleen ihanteellisissa olosuhteissa. Talin kenttä piti pintansa eiliseen tapaan, ja voittotaistelussa on tiivistä. Alhaisella kierroksella voi mestaruuteen nousta takavasemmaltakin.

Miesten paalupaikalta viimeiselle kierrokselle lähtee hienoinen yllätysnimi Markus Luoma. Kotikentällään Talissa pelaava Luoma pelasi viiden birdien ja yhden bogin turvin 67/-4 ja on yhteistuloksessa -6. Vasta 18-vuotias helsinkiläinen voitti aiemmin kesällä 21-vuotiaiden SM-lyöntipelikultaa, mutta pitää Erkkoa kauden päätavoitteenaan.

”Kisalla on todella iso merkitys talilaiselle, ja se on merkattu aina kalenteriin isolla ympyrällä. Suomen isoin amatöörikisa kotikenttäedulla – on tää aina siistiä ja odotettua.”

Luoma sai hyvän alun kierrokselle ja omien sanojensa mukaan päivän ainoa huono lyönti johti bogiin 16.väylällä.

”Pelasin tosi hyvin eikä juurikaan jäänyt lyöntejä kentälle. Ennen kisaa oli tavoite, että pääsee pelaa voitosta. Jos pelaan huomenna samalla tavalla, niin isoja asioita voi tapahtua.”

Lyönnin päässä Luomasta tuloksessa -5 ovat Ilari SauloOtto Grönroos ja Eemil Alajärvi. Kuuden lyönnin sisällä on 15 pelaajaa.

Miesten cut-rajan +6 selvittivät 42 pelaajaa.

Kiira Riihijärvi huippukierroksella kärkeen

Naisissa johtopaikka siirtyi päivän alimman kierrostuloksen 68 pelanneelle Kiira Riihijärvelle. Yhteistuloksessa -3 oululaisella on lyönnin johto.

Riihijärvi oli tyytyväinen eilistä parempiin lyönteihinsä, joiden ansiosta birdiepaikkojakin oli enemmän.

”Puttasin tosi hyvin, en missannut juuri mitään ja sillä sai hyvän tuloksen tänään.”

Talin puistokenttä istuu Riihijärven silmään hyvin, vaikka vaatiikin ajoittain kikkailua. Hän ei aio muuttaa taktiikkaansa voittokamppailuun.

”Aika vähän draivia tiiltä, ennemminkin pallo peliin ja siitä lähelle lippua.”

Lähimpinä uhkaajina lyönnin päässä tuloksessa -2 ovat maajoukkuenaiset Elina Saksa ja Anna Backman. Viiden lyönnin sisässä on seitsemän pelaajaa, joten naistenkaan mestaruus ei ole kiveen kirjoitettu.

Naisten cut-rajan +9 selvitti 19 pelaajaa.

Lauantaina lähtöajat klo 8.00 alkaen, viimeinen ryhmä starttaa klo 11.30. Yleisöllä on vapaa pääsy.

Lähde: Golfliitto tiedote

Etsi luettavaa