Hyppää sisältöön

Marcus Kinhult voittotaistossa Keniassa – epilepsia ei estä menestymästä

Ewen Ferguson (selin) ja Marcus Kinhult (oik.) pelaavat sunnuntaina Kenian DP World Tourin kisan viimeisessä parissa. KUVA: GETTY IMAGES


Magical Kenya Openia ennen viimeistä kierrosta johtaneen Ewan Fergusonin (-14) lähin uhkaaja on Ruotsin Marcus Kinhult (-10), joka voitti vastikään Nordic Leaguen kisan Espanjan Kataloniassa.

Ruotsin golfin suurimpana lupauksena vuosikausia pidetty 25-vuotias Marcus Kinhult on saanut kauden alkuvaiheilla aivan uutta tuulta purjeisiinsa.

DP World Tourilla hän on väläytellyt osaamistaan saavuttamatta kuitenkaan kärkisijoituksia. Voitto tuli pari sarjatasoa alempaa Emporda Golf Clubilla pidetystä Nordic Leaguen kisasta,

Sunnuntaina Kinhultilla on mahdollisuus saavuttaa toinen ykköstilansa pääkiertueella.

Hän pelasi Muthaiga Golf Clubilla Nairobissa lauantaina päivän parhaan tuloksen (64,-7) nousten jaetulle toiselle sijalle.

Kinhultilla on juniorivuosiltaan runsaasti kokemusta voittamisesta, tähteydestä.

Olympiavoittaja nuorten kisoista sekanelinpelissä kalskahtaa sekin komealta titteliltä.

Pääkiertueellakin hän väläytteli jo amatööriaikoinaan, mutta saavutti ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan DP World Tourin voittonsa ”vasta” 2019 British Mastersissa varsin komealla tavalla.

Taakse jäivät loppusuoralla monet isäntämaan Englannin maailmantähdistä.

Kisaa johtavan Ewan Fergusonin meriitit voittojen osalta ovat nollassa maailmanlistaan vaikuttavien 115 kisansa osalta.

Neljän lyönnin johto on toki turvana, mutta Kinhultin lisäksi kintereille ovat neljännen kierroksen aikana nousseet lukuisat muutkin haastajat.

Marcus Kinhultilla diagnosoitiin epilepsia maaliskuussa 2021. Hän piti uudessa elämäntilanteessa golfkisoista taukoa noin 3,5 kuukautta.

Maailmanlistalla parhaimmillaan sijalle 67:s kivunneen Kinhultin maailmanlistan sijoitus putosi tauon ja toipumisen johdosta jo päälle 500:n.

Osalllistuminen Nordic Leaguen kisaan osoittautui onnistuneeksi myös pelaajan mentaalin kannalta

”Toisinaan on hyvä hypätä pari tasoa alas kilpasarjoissa, tavata kavereita ja nauraa yhdessä. Lauantain kierros oli yksi parhaistani pitkään aikaan”, Kinhult kertoi DP WOrld Tourin haastattelussa kolmannen kierroksensa jälkeen.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät viimeisen kierroksen suorana kello 11.30-17.00

MAINOS. DP World Tour ja LPGA on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplaystä. Tästä palveluun >>

Tulospalvelu

Etsi luettavaa