Hyppää sisältöön

Maratoonari pelasi 237 reikää 12 tunnissa

Uudessa-Seelannista tehtiin maailmanennätys. (Kuvituskuva)

Uusiseelantilainen Brad Luiten murskasi joulukuussa maailmanennätyksen. Uutta tulosta ei ihan hevillä rikota.

Kuinka monta golfreikää ehtii pelata kahdentoista tunnin aikana. Uusiseelantilainen Brad Luiten rikkoi joulukuussa maailmanennätyksen ja pelasi puolenpäivän aikana yli 13 täyttä golfkierrosta eli tarkalleen ottaen 237 reikää. Kilometrejä hänelle kertyi tuossa ajassa lähes sata.

”En ollut varma, pystyisinkö juoksemaan niin paljon tuossa ajassa, koska en ollut aikaisemmin juossut ultramaratoonia”, Luiten kertoi Runner’s World -lehdelle.

Luiten ylitti tavoitteensa, sillä hänen tavoitteensa oli ehtiä pelata 230 reikää. Aiempi maailmanennätys oli 221 reikää.

Hyväntekeväisyys motiivina

Luiten lähti ennätyshankkeeseen hyväntekeväisyyssyistä. Hänen ystävänsä oli aiemmin menehtynyt suolisyöpään, ja hän halusi tehdä sairautta tunnetuksi ja kannustaa ihmisiä tutkituttamaan itsensä sen varalta.

Ennätystä tehdessään Luiten sai apua tukijoukoilta, sillä suoritus piti kuvata lähdöstä maaliin Guinnessin ennätystenkirjaa varten. Lisäksi hänen edessään kulki ihmisiä, jotka kertoivat tälle pallon sijainnin. Näin hän pystyi pelaamaan 18 reikän kierroksen keskimäärin noin 45 minuuttiin ja pitämään kierrosten välillä lyhyen tankkaustauon, jonka aikana hän nautti vettä, energiageelejä ja jonkin verran virvoitusjuomia.

Maailmanennätys ei ollut Luittenille ensimmäinen, sillä hänen nimensä löytyy jo Guinnessin ennätystenkirjasta. Vuonna 2015 hän rikkoi 10 000 metrin ennätyksen yhdellä jalalla. Luiten käytti yritykseen aikaa 1 tunnin 13 minuuttia 40 sekuntia.

Luiten on iältään 35-vuotias, ja hän on harrastanut juoksua tosissaan viitisen vuotta. Hänen ennätysaikansa maratonilla on 2 tuntia 39 minuuttia. Golfia hän on pelannut 14-vuotiaasta saakka.

Lähde: Runner’s World

 

Etsi luettavaa