Hyppää sisältöön

Manner-Euroopan paras golfresort löytyy Kreikasta – sadan parhaan listalla myös kaksi suomalaista kohdetta

Costa Navarino Kreikassa on noussut neljän kenttänsä, upeiden hotellien ja monipuolisten aktiviteeettiensa johdosta suosituimpien laatukohteiden ykkösketjuun.

Kreikassa sijaitseva Costa Navarino nousi Golf Monthly -lehden listalla Manner-Euroopan parhaaksi golfresortiksi ensimmäistä kertaa.

Golf World -lehti tunnetaan siitä, että se julkaisee erilaisia listoja maailman parhaista golfkentistä ja -kohteista. Julkaisu tekee myös alueellisia rankkauksia ja kun alue rajataan koskemaan Manner-Eurooppaa, mahtuu yleensä sadan parhaan kohteen sisään myös suomalaisia golfkenttiä.

Näin kävi myös tällä kertaa, kun Golf World julkaisi alueen sadan parhaan golfresortin listan.

Mutta ennen kuin mennään suomalaisiin kohteisiin, kerrotaan ensin, että listan kärkeen nousi tällä kertaa Kreikan mantereella sijaitseva Costa Navarino.

Costa Navarino on merkittävä matkailuinvestointi, jossa golfilla on erittäin iso rooli. Hotellien ja villojen lisäksi alueelta löytyy neljä golfkenttää, joista kaksi avattiin viime vuonna.

Kohteeseen tehdään myös Suomesta matkoja.

Kun rankkaus tehtiin edellisen kerran vuonna 2020, Costa Navarino oli listauksen kakkonen. Nyt se onnistui ohittamaan Ranskassa sijaitsevan Terre Blanchen resortin. Kenties juuri kahden uuden Jose-Maria Olazabalin toimiston suunnitteleman kentän ansiosta.

Rankkauksessa toisena oli siis Terre Blanche ja kolmantena Sisiliassa, Italiassa sijaitseva Verdura, joissa molemmissa on kaksi 18-reikäistä golfkenttää.

Kymmenen parhaan resortin joukkoon mahtui kohteita kuudesta eri maasta. Eniten resorteja kärkikymmenikössä oli Portugalista.

Golf Monthlyn 10 parasta golfresortia

SijoitusGolfresortPisteet
1.Costa Navarino, Kreikka91
2.Terre Blanche, Ranska90
3.Verdula, Italia90
4.PGA Catalunya, Espanja88
5.Carya, Turkki88
6.Quinta do Lago, Portugali86
7.Finca Cortesin, Espanja85
8.Praia D’el Rey, Portgali85
9.Gloria, Turkki85
10.Dom Pedro, Portugali83

Linna ykkönen Suomessa

Sitten suomalaisiin kenttiin.

Suomen parhaaksi golfresortiksi lehti noteerasi Vanajanlinnan tai Linna Golfin, jonka sijoitus listalla oli 60:s. Linna Golfin kenttää kehutaan ja samoin hotellia, joka lehden mukaan vastaa kentän laatua. Matkailijoille Hämeenlinnassa sijaitseva resort tarjoaa julkaisun mukaan ennen kaikkia rauhallisuutta.

Linna Golf pärjää hyvin kotimaisissa ja kansainvälisissä rankingeissa.

Esimerkiksi kenttäpisteitä Linna Golf saa 29 eli viisi vähemmän kuin Costa Navarino, jolla on neljä kenttää.

Toinen suomalaiskenttä sadan parhaan joukossa on Kytäjä, joka 36-reikäisenä keskuksena saa yhden kenttäpisteen enemmän kuin Linna Golf. Sen sijaan mukavuuksissa, joita ei juuri ole, ja majoituksessa se häviää toiselle kotimaiselle.

Kytäjän sijoitus listalla on 83:s. Se saattaa parantua lähivuosina, sillä Kytäjälle on suunnitteilla lisää majoituskapasiteettia.

Kytäjä Golf on pärjännyt erinomaisesti kansainvälisissä kenttälistauksissa. KUVA: LASSI PEKKA TILANDER

Pohjoismaiden parhaaksi resortiksi Golf Monthly muuten rankkasi Malmössä sijaitsevan PGA Sweden Nationalin. Sen sijoitus oli 48:s. Myös Barsebäck (70:s) mahtui sadan parhaan joukkoon. Sekin sijaitsee lähellä Malmöä.

Golf Monthly -lehden 100 parasta golfresortia Manner-Euroopassa.

Etsi luettavaa