Hyppää sisältöön

Major-voittajan tunteiden vuoristorataa – mailanheiton jälkeen seuraavalla väylällä donkki reikään 176 metristä

Charl Schwartzel matkustaa edelleen aktiivisesti ympäri maailman. Kausi 2022 käynnistyi Abu Dhabin ja Dubain kilpailuilla. KUVA: GETTY IMAGES

37-vuotias tourkonkari karsiutui kuudennen kerran peräkkäin, ja purki jo ensimmäisellä kierroksella turhautumistaan pistämällä rautakuutosensa ilmalennolle ennen vuosikymmenen komeimpiin lukeutuvaa donkkia.

Charl Schwartzelilla on kadehdittavan pitkä ja menestyksekäs ura meneillään.

Johannesburgista kotoisin oleva etelä-afrikkalainen sai karsinnoista kortin DP World Tourille jo 18-vuotiaana, ja on pelannut koko aikuisikänsä todella ahkerasti lähinnä DP World Touria sekä PGA Touria.

Plakkarissa on ennen meneillään olevaa Valspar Championshipia jo 514 maailmanlistalle laskettavaa kisaa,

Kun vertailuun otetaan muut alle 40-vuotiaat major-voittajat, Charl Schwartzelin kisojen määrä on suurella todennäköisyydellä omassa luokassaan.

Tahdista antaa kuvaa se, että ensimmäisten 13:n vuoden aikana keskimääräinen kisojen määrä oli vuosittain 29.

Menestystäkin on tullut, vuoden 2011 The Mastersin ykköstilan lisäksi hänellä on 14 muuta voittoa. Maailmanlistan sijoitus on parhaimmillaan ollut kuudes.

Valspar Championship on ollut Schwartzelille PGA Tourilla paras kisa. Hän voitti 2016 ja oli edellisvuonna uusimassa voitosta jääden toiseksi.

Meneillään olevan kauden viisi aiempaa PGA Tourin kisaa olivat päättyneet karsiutumiseen.

Ehkä tästäkin johtuen Schwartzelilla oli vaatimustato tavanomaista korkeammalla ja otsanauhaa kiristi.

Torstain kierros lähti mainiosti käyntiin kahdella birdiellä kolmen ensimmäisen väylän aikana. Neljännellä reiällään hän teki triplabobeyn.

Missattuaan vielä seuraavalla birdieputin, oli päässä höyryä sen verran, että kuudennella epäonnistunut avaus meni tunteisiin.

Välittömästi lyönnin jälkeen Schwartzel viskasi rautakuutosensa kaakkoon lyöntisuuntaan nähden.

Mahdollisuudet kilpailun kärkipään sijoitukset eivät vielä olleet menneet, mutta hetkessä kuitenkin ohentuneet melkoisesti.

Paha poika osoitti heti seuraavalla reiällä, että ei pahoittanut mieltään lopullisesti. Lähestymislyönti 176 metrin matkalta upposi lennossa reikään, tuloskorttiin eagle.

Merkillepantavaa on kuinka tyynen oloisesti Charl Schwartzel otti vastaan onnistumisensa, joka hänenkin urallaan menee ehdottomasti komeimpien lyöntien joukkoon.

Kierroksen toisella puolella takaiskuja tuli lisää, tulokseksi kovatasoisessa kisassa lohduton 76,+5.

Toisen päivän 69,-2 ei tuonut riittävää nousua.

Schwartzelin maailmanlistan sijoitus karkasi heikoimpien vuosien aikana jo päälle 200:n.

Edellinen vuosi oli toisen ja kolmannen sijan vauhdittamana iso askel oikeaan suuntaan.

Nyt on matalapainetta kestänyt parin kuukauden ajan. Kuusi missattua cuttia koettelee varmasti.

Taitoa Schwartzelillla on edelleen.

Augusta Nationalissa pelattavassa Mastersissa hänellä on ykköstilan lisäksi kolmas sija lähimuistissa (2017), sekä neljä muuta sijoitusta 30:n joukkoon.

Huhtikuun toisella viikolla Mastersissa nähdään normaalisti yllättäjiä ensimmäisillä kierroksilla, eikä Schwartzelin mahdollisuuksia kannata teilata.

Valspar Championshipia johtaa ennen viikonlopun kierroksia Matthew NeSmith (-14).

Maailmanlistan ykköstila säilynee Jon Rahmilla, sillä voiton hänen syrjäyttämiseensä tarvitsevat Collin Morikawa (-4) ja Viktor Hovland (-3) ovat ratkaisevan tuntuisesti jäljessä.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa