Hyppää sisältöön

Major Series of Putting – Voita 155 000 dollaria pelkällä putterilla

Maailman suurin puttikilpailu saa alkunsa maaliskuussa Las Vegasissa.

Major Series of Putting on yksi Las Vegasin uusista uhkapelin vetonauloista. Areenana toimii Planet Hollywood hotellin ja kasinon yhteyteen rakennettu The MSOP Stadium. Jack Nicklaus Design tiimin suunnittelema 18 reiän puttirata isännöi maaliskuussa yhteensä seitsemää rahakilpailua. Voittajan osuus vaihtelee 24 000 ja 155 000 dollarin välillä. Voittajan palkkio vastaa siis Challenge Tourin tai pienen European Tour kilpailun palkintopottia. Kisajakson aloittaa ammattilaisille suunnattu All Pro Championship 10.3.2017. Kilpailussa voidaan olettaa pelaavan muutama kuuluisampi PGA Tourin vetonaula. 

Palkintopotti kasvaa kisamaksujen mukaan, jotka vaihtelevat 1000 ja 5000 välillä. Kilpailuihin mahtuu mukaan 100-210 pelaajaa ja ensimmäistä kilpailua lukuunottamatta osallistuminen on avoin. Kilpailijat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Kilpailut eivät ole USGA:n amatöörisääntöjen mukaisia, joten osallistujien on luovutettava amatöörin status. Maaliskuussa yksi kilpailu on jätetty Amateur Championshipiksi, jossa palkintona jaetaan lahjakortteja ja osallistumismaksu on kevyempi 350 dollaria. 

Ankkurointikielto ei ole voimassa Major Series of Putting kilpailuissa.

Rahakilpailuista kuusi pelataan lyöntipelinä ja yksi reikäpelinä. Kaksi kilpailua pelataan parikilpailuna. Lyöntipelit pelataan tour tyyliin 72 reiän lyöntipelinä, joissa 36 reiän jälkeen nähdään 70 parhaan cut raja. 

Rahakilpailujen lisäksi tarkoituksena on pelata runsaasti karsintakilpailuja niille pelaajille, joiden lompakko tai itseluottamus ei kestä 1000 tai 5000 dollarin osallistumismaksua. Karsintojen osallistumismaksu vaihtelee 5-40 dollarin välillä mutta paikkoja näyttää olevan jaossa vain yksi per kilpailu. 

Tässä on MSOP Stadium:

Maaliskuun kilpailut ovat vasta alku Major Series of Putting konseptille ja puttikiertueen on tarkoitus jäädä pysyväksi vetonaulaksi Las Vegasiin. Kenttä on rakennettu tekonurmesta, joten se tulee kestämään kovaa käyttöä. Kentän 18 reikää omaavat kaikki kaksi tiipaikka, joita voidaan vaihdella eri kallistusten hyödyntämiseksi. 

Kilpailujen isäntänä toimii PGA Tourin historian parhaimpiin puttaajiin kuuluva Brad Faxon. 

Kilpailun kotisivu Major Series of Putting.

Etsi luettavaa