Hyppää sisältöön

Major-Mikko Korhonen: ”Kenttä näyttää sellaiselta missä viihdyn”

Mikko Korhonen pääsee mukaan viikonlopun peleihin Sveitsissä

Mikko Korhosen majordebyyttiin on yksi päivä. Helsinkiläinen on valmistautunut uransa ensimmäiseen majoriin USA:ssa jo lauantaista lähtien. Tavoilleen uskollisesti Korhonen on pelaillut maltillisesti vain yhdeksänreikäisiä vetoja kerrallaan.

Mikko Korhonen aloittaa toisena suomalaisena miespelaajana major-kilpailun torstaina kello 17.02 Suomen aikaa Bellerive Country Clubin kentällä. Korhonen luo uskoa itseensä tiedotteessa kertoen, että kenttä istuu erittäin hyvin pelurin silmään. 

”Kenttä näyttää tosi hienolta ja sellaiselta, missä viihdyn. Siellä on selkeä maisema lyödä ja viritys tulee olemaan varmaan aika tiukka. Sopii minulle”, Korhonen ennakoi.

USA:ssa kaikki on suurta. Korhonen on viettänyt aikaa Missourin osavaltioon kuuluvassa St.Louisissa lauantaista lähtien. Myös lämpöä on riittänyt noin 35 astetta päivittäin. 

”Onhan täällä aika hurja hulina. Ameriikassa kaikki on suurta, myös golfkisat. Keli on kuuma ja kostea”

Korhonen ei ole pelannut kilpaa noin kuukauteen. Hän päätti vetäytyä Scottish Openista karsiuduttuaan niin Ranskassa kuin Irlannissa. Kesätauko on toivottavasti tehnyt hyvää uskomattoman kesäkuun pelanneelle Korhoselle. Kesäkuussa hän voitti Itävallan osakilpailun ja oli Saksassa toinen. 

”Tiistaina tuli vettä niin rankasti, että emme päässeet pelaamaan lainkaan. Sunnuntaina ja maanantaina pelasimme yhdeksän reikää ja keskiviikkona pelataan vielä ainakin yhdeksän”, hän kertoi.

”Kenttä on tosi pehmeä. Väylät ovat melko leveitä ja raffi on aika paha. Ruoho muistuttaa paljon Etelä-Afrikasta tuttua ruohotyyppiä, viheriöillä ei esimerkiksi ole lainkaan greiniä (ruohon kasvusuunta ei vaikuta pallon kulkuun)”, Korhonen luonnehti kenttää. 

Varsinaisia tavoitteita Korhonen ei tiedotteessa viikkoonsa paljasta. Pelisuunnitelman osalta hommat ovat kuitenkin kohtalaisen selkeät.

”Paljon tullaan lyömään draivia ulos, joillain väylillä riittää spooni. Tehdään hyvä pelisuunnitelma ja ollaan valmiina kehään!”

Kisan potissa on 10,5 miljoonaa dollaria, joka on euroiksi käännettynä nykykurssilla 9,1 miljoonaa euroa. European Tourin rahalistalla Korhosen nimi löytyy sijalta 42 kun kauden aikana tienistejä on kertynyt 626 000 euroa. 

Viasat Golf ja Viaplay lähettävät kilpailun suorina lähetyksinä suomalaisella selostuksella. Selostuksesta vastaavat Nikke Tyry ja Antti Vaalas. Lauantaina selostuskopissa tuuraamassa Antti on golfammattilainen Tuomas Pollari.

Etsi luettavaa