Maja Stark on LET:n seuraava supertähti – seitsemän suomalaista kilpailee Madridissa

Maja Stark on yhdessä Pia Babnikin kanssa sen luokan lupauksia, että kausi Euroopassa on hyvin suurella todennäköisyydellä viimeinen ennen LPGA:lle siirtymistä.KUVA: GETTY IMAGES

Viisi kertaa yhdeksän kuukauden aikana voittanut Maja Stark on yhdessä 18-vuotiaan Pia Babnikin kanssa torstaina käynnistyvän Madrid Openin ykkössuosikki.

Ladies European Tourin kauden ensimmäiiseen vanhalla mantereella pelattavaan kilpailuun osallistuu 126 pelaajan joukossa seitsemän suomalaista.

Tiia Koivistolla on alkukaudesta kolme sijoitusta 21:n ensimmäisen joukkoon. KUVA: LET

Tiia Koivisto on Tourin pistelistalla parhaana 22:s. Menestystä Jarama-RACE Golf Clubilta hakevat neljän päivän aikana myös Ursula Wikström, Noora Komulainen, Elina Nummenpää, Krista Bakker, Linda Henriksson sekä Karina Kukkonen.

Espanjan kisa käynnistää syyskuun lopulle asti kestävän lähes viikottaisen kilpailujen jakson, jolloin Euroopan ulkopuolella pelataan vain U.S. Open, sekä seuraavalla viikolla Thaimaassa Aramco Seriesin joukkuekilpailu.

Maja Stark on napannut valtikan käteensä

Madridin kilpailu pelataan 72-reiän mittaisena, joka erottaa oleellisesti selvemmin jyvät akanoista kolmen kierroksen tapahtumiin verrattuna.

Kisan kuumin suosikki on ammattilaisena yhdeksän kuukauden ajan pelannut Maja Stark.

Jo amatööriaikoinaan kahdessa perättäisessä U.S. Women´s Openissa loistavasti sijoittunut Stark (13 ja 16.) on voittanut LET:lla jo kolmasti ja kerran Letas-kiertueella.

Tämän lisäksi hän oli paras nainen Thaimaan toisessa yhteiskisassa, jossa Asian Tourin miehet kahmivat suurimmat shekit.

Stark on noussut raketin tavoin maailmanlistalla sijalle 74. Hänellä on kaikki edellytykset nousta yhtä dominoivaan asemaan LET:lla, kuin mihin Atthaya Thitikul ylsi 2021.

Kauden neljän ensimmäisen kisan sijoitukset 11-1-2-1 kertovat oleellisen siitä, mihin ruotsalaistähti kykenee. Stark voitti edellisen kisansa Australiassa viiden lyönnin erolla.

Madridissa caddienä toimii hänen veljensä, joka oli mukana myös syksyllä Starkin voittaessa Espanjassa LET:n kisan.

Mikäli menestystahti jatkuu nähdyn kaltaisena, Stark on vahva ehdokas Euroopan Solheim Cup -joukkueeseen syksyllä 2023.

”Siinä joukkueessa pelaaminen on yksi suurista unelmistani”, hän kertoi LET:n sivuilla.

Pia Babnik oli ensimmäisen LET-kisan voittaessaan 17 vuoden ja viiden kuukauden ikäinen. KUVA: Ladies European Tour

Madridin kilpailussa paluun kisakentille tekee pienen tauon jälkeen Slovenian 18-vuotias Pia Babnik.

Hän sijoittui kauden ensimmäisessä majorissa, Chevron Championshipissa kolmanneksi, ja pomppasi maailmanlistan sijalle 49.

Palkintorahaa Babnik kuittasi 334 000 taalaa.

Babnik on ehtinyt voittaa lyhyellä ammattilaisurallaan jo kahdesti LET:n kisan. Edellisellä kaudella häneltä jäivät väliin LPGA:n karsinnat ikärajoituksen vuoksi.

Ruotsalaisten keskinäisessä vertailussa Stark on noussut maailmanlistalla kolmanneksi Anna Nordqvistin (21.) sekä Madelene Sagströmin (34.) jälkeen.

Pohjoismaalaisista ykkönen on Tanskan Nanna Koerstz Madsen (19.) Matilda Castren (61.) on kolmas neljästä jotka mahtuvat sadan joukkoon.

Madridin kilpailussa jaetaan palkintorahaa 300 000 euroa.