Hyppää sisältöön

Maajoukkue lähtee Floridan-leirille viiden valmentajan ja yhden fysioterapeutin voimin

Fredrik Jendelid vie Floridaan yli 30-henkisen ryhmän.

Golfmaajoukkueet leireilevät helmikuussa Floridassa. Pelaajien lisäksi matkaan lähtee peräti viisi valmentajaa ja yksi fysioterapeutti. Yksi heistä on entinen päävalmentaja Staffan Johansson, jolta liitto ostaa 58 päivän työpanoksen vuonna 2017.

Suomen Golfliiton tiedotuksesta vastaava Golfpiste.com kirjoitti aiemmin tällä viikolla Floridaan suuntautuvasta maajoukkueleiristä. Kirjoituksen mukaan helmikuussa pidettävälle leirille on lähdössä mukaan 20 pelaajaa, viisi valmentajaa ja fysioterapeutti. 

Valmentajien määrä suhteessa leirille osallistuvien pelaajien määrään kuulosti korkealta, semminkin kun liitto on kärsinyt viime vuosina rahapulasta.  Siksi kysyimme liiton uudelta päävalmentajalta Fredrik Jendelidiltä sähköpostitse, mihin leirillä tarvitaan niin monta valmentajaa. 

Alkuun Jendelidin korjaa leirille lähtevien urheilijoiden määräksi 28 pelaajaa. Heistä kahden osallistuminen oli tosin vielä perjantaina hieman epävarmaa. Silti valmentajien määrä suhteessa pelaajiin on suuri, ja Jendelid myöntää sen. Hänen mukaansa he olisivat  tulleet toimeen neljällä valmentajalla ja yhdellä fysioterapeutilla.

”Valmentajien määrä ei ole täysin taloudellisesti perusteltavissa, mutta tällä kertaa kuitenkin päätin ottaa mukaan yhden ekstravalmentajan, koska näen tämän erinomaisena mahdollisuutena asettaa pelaajille ja valmennustiimille kehykset ja tavoitteet tulevaa toimintaa varten, kun olemme kaikki läsnä. Uskon, että koko organisaatio hyötyy tästä pitkällä tähtäimellä”, Jendelid kertoi.

Ekstravalmentaja lienee Jendelidin edeltäjä Staffan Johansson. Mikä on hänen roolinsa leirillä?

”Koska Suomen Golfliitto ja maajoukkuepelaajat saavuttivat niin hyviä sijoituksia, olen pyytänyt Staffania olemaan mukana valmennustoiminnassa 58 päivää tänä vuonna. Hän auttaa minua kertomaan, mitä he ovat tehneet aiemmin oikein ja missä on kehitettävää”, Jendelid muotoili viestissään.

Lisäksi Jendelid perusteli Johanssonin käyttöä mukana valmennuksessa sillä, että sen ansiosta päävalmentajien välinen siirtymävaihe menee mahdollisimman sulavasti.

”Jotta en muuttaisi toimintaa liikaa, olen pyytänyt hänet mukaan pieneksi ja tärkeäksi osaksi valmennustiimiä”, Jendelid jatkoi.

Majoituksista ja ruokailuista nipistetään

Jendelid korostaa, että maajoukkue pyrkii säästämään rahaa muissa kustannuksissa. Esimerkiksi yöpyminen tulee maksamaan liitolle vain noin 15 dollaria per yö pelaajaa kohti ja ruoat seitsemän dollaria päivässä per pelaaja. ”Teemme itse ruokamme leirillä”, Jendelid sanoo.

Jendelidin, Johanssonin ja Lindholmin lisäksi muut Floridaan matkustavat valmentajat ovat Pasi Purhonen, Juha Skyttä ja Mikael Mustonen, jotka toimivat liittovalmentajina myös viime vuonna.

Tärkeä rooli leirillä tulee olemaan fysiovalmentaja Matti Lindholmilla. sillä maajoukkue aikoo harjoitella leirillä todella paljon. Lindholmin tehtäviä on auttaa pelaajia palautumaan treeneistä. Lisäksi hän muun muassa valvoo fysiikkaharjoitusten laatua ja pelaajien lämmittelyrutiineja.

”Harjoittelemme leirillä 41 tuntia viikossa. Tähän päälle tulevat lämmitellyt ja pelaajien omat fysiikkaharjoitukset. Se tekee yhteensä 60 tuntia viikkoa kohti. Siksi fysiolla on iso rooli jokaisella leirillä. Haluaisimmekin, että fysioterapeutti olisi käytettävissämme täysipäiväisesti jokaisella leirillä myös jatkossa, mutta siihen meillä ei ole varaa”, Jendelid harmittelee.

Kommentti: Ystävänpalvelus vai todellinen tarve?

 

Etsi luettavaa