Hyppää sisältöön

Maailmantähdet hytisevät kylmyydestä Long Islandilla – Rory McIlroylla ja Dustin Johnsonillla pitkä putki katkaistavanaan

Rory McIlroylla (vas.) ja Dustin Johnsonilla on näytönpaikka edessään torstaina käynnistyvässä PGA Championshipissa

Justin Thomas vetäytyy rannevamman vuoksi pois PGA Championshipista. Tiistaina Bethpage Blackilla lämpötila jää alle kymmenen asteen.

New Yorkin naapurissa, Long Islandin Bethpage State Parkilla kauden toiseen majoriin kisaan valmistautuvat 156 pelaajaa ovat pukeneet harjoituskierroksilleen lämpimimmät vaatteensa päälleen. Edellisten päivien sateiden vuoksi kenttä on jo nyt pehmeä.

Tiistaina elohopean ennakoidaan nousevan vain 7-10 celsiusta plussan puolelle, illaksi on vielä luvassa sadetta. Keskiviikkona lämpötila pomppaa jo 15 asteen paremmalle puolelle, mutta sade illaksi odotettu sade saattaa kestää torstaiaamuun.

Kentän ennakoidaan olevan suunniteltua pehmeämpi, joka suosii pitkälyöntisiä ja tekee lähestymisistä helpommin kontrolloitavia.

Rory McIlroy ja Dustin Johnson pelasivat maanantaina yhdessä harjoituskierroksella Bethpage Blackilla. 

McIlroy on PGA Championshipin kaksinkertainen ykkönen (2012 & 2014), Dustin Johnson puolestaan kuvitteli puttaavansa vuoden 2010 kisan päätösviheriöllä voittoputtia,(jonka hän missasi) mutta ikimuistoisen bunkkeripenalttinsa johdosta hän jäi lopullisella tuloslistalla viidenneksi.

McIlroy on pelannut 2014 voittonsa jälkeen 16 majoria ilman ykköstilaa, sijoituksia kymmenen joukkoon on kahdeksan.  Johnson on vakiinnuttanut paikkansa maailmanlistan kolmen ensimmäisen kerhossa. Ainoasta major-voittonsa (US Open 2016) jälkeen on hänelläkin kymmenen voitottoman  majorin putki päällä.

Märkä kenttä sopii maailman kahdelle parhaalle draivaajalle erinomaisesti. McIlroy pelasi Bethpage Blackilla ensimmäisen US Openinsa 2009 ja oli upeasti kymmenes.  Dustin Johnsonin sijoitukseksi tuli tuolloin 40.

Maanantain ikävin uutinen oli vuoden 2017 voittajan, maailmanlistan viitosen Justin Thomasin vetäytyminen kisasta loukkaantumisen vuoksi.

Yli puolet pelaajista on USA:sta

Pelaajia on mukana 28:sta eri maasta. USA (86) on totutusti ylivoimainen ykkönen tällä mittarilla. Englanti (12), Australia (8) ja Etelä-Afrikka (8) erottuvat nekin  muista maista.

Eurooppalaisia on 33, edustaen 13 eri maata. Pohjoismaalaisista Mikko Korhosen lisäksi mukaan mahtuivat Henrik Stenson, Alex Noren, Alexander Björk, Torbjorn Olesen ja Lucas Bjerregaard.

Viasat ja Viaplay näyttävät PGA Championshipin suorina lähetyksinä 16.-19. toukokuuta.

Torstaina lähetyksessä kommentaattorina toimii Mikko Ilonen, joka oli vuoden 2014 kisassa seitsemäs.

Etsi luettavaa