Hyppää sisältöön

Maailmanmestaruus tavoitteena: Speedgolfin joukkuekisa käyntiin kello 17.20

Mikko Rantanen voitti eilen speedgolfin maailmanmestaruuden – tämänpäiväinen joukkuekaveri lauloi palkintojenjaossa spontaanin Maamme-laulun.

Suomen mitalisade saa toivottavasti jatkoa tänään kun edustajamme Mikko Rantanen ja Jari Pitkälä lähtevät tavoittelemaan joukkuekultaa. Kilpailu pelataan best ball -formaatilla, jota joukkueen ”jokeri-kortiksi” itseään kutsuva Jari Pitkälä avaa seuraavassa.

Suomeen saapui iloisia uutisia maanantai-iltana kun Mikko Rantanen nappasi Suomeen maailmanmestaruuden. Palkintojenjaossa Suomen joukkueen toinen edustaja Jari Pitkälä pyysi kohteliaasti luvan saada esittää maammelaulun palkintojenjaon yhteydessä. 

Kuorolaulua harrastava Pitkälä painoi upealla äänellään koko juhlayleisön hiljaiseksi, jonka jälkeen sali repesi aplodeihin. Rantanen sai varmasti entistä maukkaamman fiiliksen maailmanmestaruutensa kunniaksi. Pitkälän suoritus alkaa kohdasta 10.25.

Tämän päivän joukkuekisaan suomalaiset lähtevät maailmanmestaruus tavoitteena. Jari Pitkälä myöntää, että Mikko Rantanen tuoreena maailmanmestarina on joukkueen valttikortti, ja hän itse yrittää tuoda tulokseen yksittäisiä huippuvälähdyksiä. 

Kilpailussa pelataan samassa ryhmässä. Molemmat lyövät avauksensa samaan aikaan aikaa säästääkseen. Taktiikkoja pari on hionut yhdessä jo kesän golfmaratonissa. 

Pitkälä kertoo, miten speedgolfissa voidaan pelata best ballia: 

”Minä avaan aina tiin oikealta ja Mikko vasemmalta puolelta. Samaan aikaan avaus, pallolle meno ja griinille toimittaminen. Molempien pallojen pitää olla griinillä, vaikka toinen tekisi eaglen ja toinen rämpisi tuplaparia. Ei mitään väliä, mikä huonompi tulos on. Ja taas seuraavaan tiiboxiin… Eli kahdestaan, toinen toistaan kestäen taistellaan! Parempi golffari nakuttaa omaa peliään, nopeampi juoksija toimii tässä formaatissa jokerikorttina tehden isoja, isoja riskejä nopeamman ja ”birdie-herkän” reiän toivossa”, Pitkälä kertoo. 

Best Ballissa ei tarvitse kuin sijoittua kuuden parhaan joukkueen joukkoon. Sen jälkeen luvassa on shoot-out, jossa lopullinen voittajapari ratkaistaan. Shoot Outissa pelataan reikä kerrallaan ja joukkue kerrallaan. Huonoin joukkue putoaa aina pois. 

”Tulee olemaan tiukka, koska kuusi väylää pelataan ja ne parit birdiet tulee ratkaisemaan pelin. Tähän mennessä näissä kisoissa ja US Openissa golf on ollut voittava osapuoli- sekunninkin marginaalilla. Uskon, että näin käy myös tänään”, Pitkälä selkeyttää. 

Tavoite kisaan on selkeä: maailmanmestaruus. Pitkälä perustelee, että voitto on mahdollinen, koska pelaajat täydentävät toisiaan. 

”Olemme tosi vahvahenkinen pari, Mikko huikeassa kunnossa ja meikäläinen pystyy auttamaan monilla rei’illä, tasavahvoja juoksijoita mutta ennenkaikkea sisukkaita taistelijoita. Brittipari on ennakkoon vahvin suosikki, jenkeillä on kaksi vahvaa paria. Mutta mestaruudesta lähdetään taistelemaan”, Jari päättää. 

Kilpailun tulospalvelu ja kotisivu löytyy linkistä: Speed Golf

 

Etsi luettavaa