Hyppää sisältöön

Lyhyempi tarkempi draiveri

Jimmy Walker PGA Championshipissä ja 44 tuuman Titleist 917 draiveri.

Draiveri saa käytännössä huomiota vain lyönnin pituudessa. Mutta tarkkuus on monille suurempi ongelma.

Draiverin voi rakentaa suosimaan joko pituutta tai tarkkuutta. Paras maila on tietysti näiden kahden elementin maksimoiva peliväline. Pelaajasta riippuen voidaan mailassa tehdä valintoja tärkeiden ominaisuuksien parantamiseksi. 

Tärkeintä tarkkuuden kannalta on lyönnin ja mailan helppo ajoitus. Ajoitukseen vaikuttavat varren pituus, jäykkyys ja mailan kokonaispaino. Teoriassa mitä lyhyempi maila sitä helpompi se on ajoittaa. Silti tämän päivän mailat ovat entistä pidempiä. Vuosia standardina ollut 45 tuuman mitta on kasvanut monilla merkeillä jo 46 tuumaan tai hieman yli. 

Mahdollisista lyöntipituuden eduista huolimatta monet tourpelaajat käyttävät tavallista lyhyempää vartta draiverissa. Jimmy Walker voitti 2016 PGA Championshipin 44 tuumaisella mailalla ja Adam Scott on käyttänyt 44 3/4 tuuman draiveria jo vuosia. Sergio Garcia on ajoittain käyttänyt jopa alle 44 tuuman mailaa. 

Lyhyempi varsi saattaa olla oikea valinta jos draiverilla lyöminen tuntuu vaikealta. Oman kokemukseni mukaan lyhyempi draiveri kannattaa rakentaa 44 – 44 3/4 tuuman haarukkaan. Pienetkin muutokset mailan pituuteen saavat aikaan yllättävän suuren vaikutuksen mailan toimintaan. Puolen tai neljäsosa tuuman leikkaaminen varren päästä ei välttämättä lyhennä lyöntipuutta lainkaan mutta saattaa tehdä mailasta helpomman ajoittaa. Varsin on helppo leikata kotikonstein rautasahalla. 

Mailan painoon kannattaa myös kiinnittää huomiota. Etenkin vartta lyhentäessä kannattaa lapaan lisätä painoa. Muutaman gramman lisääminen lapaan tekee jälleen suuren vaikutuksen mailan toimintaan ja lavan sijainti svingissä on helpompi tuntea. 

Varren lyhentäminen on ehdottomasti suositeltava kokeilu draivien tarkkuuden parantamiseksi. Tarkkuuden parantuminen näkyy tuloksissa nopeasti. Peli ei välttämättä tunnu kovin erilaiselta mutta isot numerot poistuvat tuloskortista kun pallo pysyy pelissä. 

Oikean pituuden löytäminen vaatii runsaasti testausta, mikä on ensin parasta tehdä varastosta löytyville vanhemmille draivereille. Testivarsia hankkiessa suosin halvempia muutaman vuoden vanhempia huippuvarsia. 

Vaikka omat välineet ovat jatkuvan testauksen alaisuudessa on olen itse löytänyt loistavia parannuksia tarkkuuteen käyttämällä lyhyempiä 44 1/2 tuumaan varsia. 

Etsi luettavaa