Hyppää sisältöön

Lydia Ko kärjessä naisten US Openissa ennen viimeistä kierrosta

Käsittämättömän nuoresta iästään huolimatta Lydia Ko on saavuttanut urallaan jo huikean paljon. Voitto ensi yönä tekisi hänestä myös kaikkien aikojen nuorimman naisten US open voittajan.

Vasta 19-vuotias uusiseelantilainen Lydia Ko on ehtinyt voittaa urallaan jo 13 LPGA Tourin kilpailua, sisältäen kaksi majoria. Hän on voittanut kaksi kolmesta viimeisimmästä majorista, ja nyt kiikarissa on siis ensimmäinen US Openin voitto.

Ensimmäisellä kierroksella Ko kärsi hieman heikommasta puttaamisesta, mutta nousi etenkin perjantain huippukierroksella voittotaisteluun. Kierrostulokset 73-66-70 ja yhteistulos -7 antaa hänelle yhden lyönnin johdon ennen eteläkorealaiskaksikkoa Eun-Jee Hitä (-6) ja Sung Hyun Parkia (-6). Kärjessä on tiukkaa ja mitä tahansa saattaa vielä tapahtua sillä tuloksessa -5 majailevat vielä Brittany Lang ja Amy Yang.

Ulospäin todella rauhalliselta näyttävä Ko myöntää, että sisälläpäin kaikki ei aina ole yhtä rauhallista kuin miltä ulospäin näyttää.

”Näytän paljon rauhallisemmalta ulospäin kuin mitä sisäisesti tunnen. Tunnen hermostusta ja jännitystä, mutta se on osa tätä lajia. Hermot ovat hyvästä itseasiassa, koska se kertoo että olet innostunut, valmis. Se kertoo, että tämä merkitsee paljon minulle. Mutta toki on osattava hallita niitä. Yritän vain hengittää syvään.”

Ko ei ole erityisen pitkälyöntinen pelaaja, hän on vasta sijalla 59 tällä viikolla draivien pituudessa. Viheriöillä ja niiden ympäristössä nainen on kuitenkin maaginen ja erottuu selvästi kilpasiskoistaan.

Lisäksi hänen caddiensa Yani Tseng ylistää Kon rentoutta ja mentaliteettia.

”Hänen lyöntinsä on aina yhtä hyvä myös kovan paineen alla, joka on avain menestykseen. Monet ovat vastaavissa tilanteissa hermostuneita. Lydia pystyy pysymään rentona kaikissa tilanteissa.”

Viasat ja Viaplay näyttävät naisten US Openin ratkaisut tänään illalla klo 22:00 alkaen. Ensi yönä nähdään pysyykö Lydia Kon rentous kovassa paikassa ja kykeneekö hän ottamaan historiallisen voiton.

Mikäli kanavia ei vielä löydy kotoa, on nyt erinomainen mahdollisuus hankkia Viaplay tai Viasat Golf. Kun teet tilauksen täältä saat Viasat Golf -kanavapakettiin GoGolf-lehden vuosikerran.

 

Etsi luettavaa