Hyppää sisältöön

Lydia Ko ja David Leadbetter lopettivat yhteistyön

Maailman paras naispelaaja Lydia Ko ja valmentaja David Leadbetter lopettivat valmennussuhteen.

Leadbetter ja Lydia Ko tekivät yhteistyötä kolme vuotta. Tänä aikana Lydia voitti 15 kertaa, joista kaksi oli major-kilpailuja. Vaikka Lydia on maailmanlista kärjessä voidaan valmennussuhteen onnistumista myös kritisoida. Tilastojen mukaan Lydian pallonlyöminen ei kehittynyt kaudella 2016.

Leadbetterin svingimuutosten tarkoituksena on ollut lisätä Lydian lyöntipituutta ja helpottaa drawn pelaamista. Kaudella 2016 Lydia oli neljä jaardia lyhyempi (247 jaardia) kuin 2013 (251 jaardia). Tämä on melko huolestuttavaa kun otetaan huomioon, että 19-vuotias Ko on nyt kolme vuotta vanhempi ja odotettavasti vahvempi. 

Viimeiset kaksi vuotta myös draivien tarkkuus on kärsinyt. Väyläosumaprosentti kaudella 2014 oli 79% ja Ko voitiin laskea yhdeksi tourin parhaista draivaajista. Hän sijoittui tarkkuudessa sijalle 19. ja pituudessa sijalle 66. Kaudella 2016 Ko putosi tarkkuudessa sijalle 78. kun osumaprosentti oli 71%. Pituudessa Lydia putosi tourilla sijalle 126. 

Ennen Leadbetterin vaikutusta 15-16 vuotiaan Lydian svingiä saattoi pitää yhtenä golfmaailman kauneimmista. 

Leadbetter halusi muuttaa svingin hänen kehittämän konseptin A-svingin mukaiseksi. Tähän svingitekniikkaan kuuluu erittäin pysty taaksevienti. 

Lydian rautapeli toimi hyvin kausilla 2014 ja 2015. Tilastot heikkenivät lähestymisissä vasta kaudella 2016 kun hän putosi tourin griiniosumissa sijalta 2. sijalle 31.

Leadbetterin mukaan lyömisen tasoon vaikuttivat enemmän väsymys ja fyysiset ongelmat kuin tekniikka. Hänen mukaansa valmennussuhteen päättyminen johtui pitkälti Lydian vanhempien vaikutuksesta. Lydia Ko ei ole itse kommentoinut asiaa. Pelissä kuitenkin tapahtuu paljon muutoksia. Lokakuussa hän erotti caddie Jason Hamiltonin. 

Lydia Ko on LPGA Tourin paras puttaaja ja pysyy varmasti naisten golfin kärkisijoilla vielä pitkään. On mielenkiintoista nähdä kenet Ko palkkaa uudeksi valmentajaksi ja tapahtuuko paluu takaisin ”normaaliin” svingiin. 

 

Etsi luettavaa