Hyppää sisältöön

Lyö pidemmälle – nämä kolme tekijää tuovat lisää mittaa lyöntiin

Lyöntipituus vaatii puhtaan osuman, oikean suuntaisen energiantuoton ja nopeutta. Tällä viikolla huippuvalmentaja Timo Karvinen perehdyttää kolmeen tekijään, joilla klubipelaaja lisää liikenopeutta lajiharjoittelun avulla.

Siinä missä tour-pelaaja eliminoi käsivarsien käyttöä pyrkien kontrolloimaan pallon lentoa, tarvitsee klubipelaaja lisää pituutta. Lyöntipituus auttaa lähestymislyöntiä, kun se tapahtuu lyhyemmällä mailalla.

Klubipelaaja kannattaa pyrkiä pelaamaan draw’ta ja käyttää mailaa tavalla, joka maksimoi pituuden. Lopulta käsien liikenopeus ja mailanpään nopeus ovat ratkaisevat tekijät, kuinka pitkälle palloa lyödään.

1) Laaja ja riittävän pitkä taaksevienti

Varmista, että hartiankierto on riittävä ja mailan varsi taakseviennin huipulla kohteen suuntainen. Laaja ja riittävän pitkä yläasento varmistaa sen, että maila kulkee alastulossa oikeaa rataa.

Yläasento kannattaa tarkistaa peilistä tai videolta säännöllisesti. Laajuutta voit harjoitella kämmenselät vastakkain. Tunne, että oikea kyynärvarsi säilyy suorassa kulmassa.

2) Aktivoi alavartalo

Jalat luovat alustan voimantuotolle. Aloita downsvingi painamalla jalkoja maata vasten ja jatka liikettä kevyellä oikean jalanponnistuksella kohteen suuntaan.

Näin ajoitat vartalon kierron oikein ja varmistat, että vartalo on riittävästi auki osumahetkellä.

3) Tunne release

Draw’ta pelatakseen tulee svingilinja kevyesti sisältä ulos ja lapa sulkeutuu osuma-alueella. Käsivarsien tulee olla riittävän aktiiviset, jottei maila jää liiaksi vartalon taakse.

Anna mailan vapautua niin, että lavan kärki kiertyy osuman jälkeen ylös, kädet ja lapa ovat kohdelinjan suuntaiset.

Oiva harjoite mailan ja käden liikenopeuden synkronointiin vartalon kanssa ovat yhden käden svingit.

Timo Karvinen on toiminut maajoukkuevalmentajana neljässä eri maassa ja valmentaa nykyään muun muassa huippulupaus Sami Välimäkeä. Karvinen opettaa talvikaudella GoGolf Loungessa Espoon Kerassa . Osoitteessa timokarvinen.com lisätietoa Timon opetustarjonnasta.

Etsi luettavaa