Hyppää sisältöön

Lupa olla likainen – Range Rover Sport

Range Rover Sport P400e

Range Rover Sport P400e on luksusluokan hybridimaasturi, joka tarjoaa urheiluautomaisen ajokokemuksen ja erinomaisen veroedun. Haimme auton koeajoon Sports Car Centerin Airport-myymälästä, joka sijaitsee Tikkurilassa.

Aidon Range Roverin tunnistaa jokainen. Mutta silti Land Rover -autovalmistajan malleja moneksi. Range Rover, Range Rover Sport, Discovery, Defender ja Evoque.

Miten ihmeessä golfari valitsee juuri oikean mallin tarpeisiinsa? Lyhyesti: Range Rover on lippulaivamalli, jonka alkaen hinta ylittää 130 000 euron hintarajan. Sport- ja Discovery-mallit eroavat lippulaivamallista sekä hinnassa että viimeistelytasossa. Discovery on malliston käytännöllisin ja tavaratilaltaan isompi kuin GoGolfin nyt koeajama linjakas Sport-malli.
 

Ratin hipaisuvolume on miellyttävä käyttää

Ratin hipaisuvolume on miellyttävä käyttää

Range Rover Sport P400e on malliston sporttisin mutta isoveljiään hieman pienempi. Pieneksi sitä ei silti voi kutsua, kyseessä on golfklubin parkkipaikan ylemmän johtotason päällikkö. Ja samalta tuntuu kuskistakin lähes kaikkien kanssa liikkujien yläpuolella istuessa. Näkyvyys liikenteeseen on huikea, mutta kookkaan ulkomuotonsa puolesta auton ulottuvuuksiin kestää aikansa tottua.  

Range Rover Sport P400e on malliston ehdottomasti myydyin malli – ladattava hybridi – jonka 404 hevosvoimaa tarjoillaan 2-litraisen polttomoottorin ja 116 hevosvoimaa tuottavan  sähkömoottorin voimin. Mallia myydään eniten, koska hybridinä Range Rover Sport on liki 20 000 euroa edullisempi kuin diesel-versio. Sports Car Center Airportin Niklas Ruokoaho kertoo, että jo lähtötasoltaan paremman varustetasoeron kannalta valinta on helppo – hybridi tarjoaa parhaan vastineen rahalle. 

Tässä autossa pieni kura kaunistaa.

Tässä autossa pieni kura kaunistaa.

Ajettavuudeltaan Range Rover Sport on ylellinen mutta jopa yllättävän kevyt ajaa. Hybridimaasturin muhkea koko ja paino tulevat esiin vasta moottoritien rampista kiihdyttäessä, jolloin massan nopeaan liikuttamiseen sisältyy pieni viive kaasua painettaessa.

Maastokykyä ei koeajossa päästy testaamaan. Mutta kun lukee vakiovarustelistaa, on helppo todeta, ettei sen pitäisi olla ongelma: sähköohjattu keskitasauspyörästön lukitus, alennusvaihteet sekä  takatasauspyörästön lukitus. Mökkitiet Suomessa ja ulkomailla ei luulisi tuottavan ongelmia. Pitkille golfmatkoille luksus-SUV luokkaan lukeutuva Sport soveltuu mukavuuksineen mainosti. Range Rover Sportissa vakiovarustukseen kuuluu sähköpistoke esimerkiksi tietokoneen lataamista varten.

Lastauskorkeutta voi säätää sähköisesti

Lastauskorkeutta voi säätää sähköisesti

Luonnollisesti testasimme myös auton bäginkuljetuskyvyn. Ja vaikka tavaratilaan sijoitetut akut korottavatkin lattiaa, mahtuu neljä bägiä konttiin vaivatta. Sähköinen ilmajousitus mahdollistaa myös sopivan lastauskorkeuden säätämisen pidemmällekin golfarille.

Range Rover Sport tarjoaa golfarille erinomaisen matkakumppanin, joka vähän huonommankin kierroksen jälkeen jopa lievittää hermoja kaikella ylellisyydellään. Tämä vaikuttava teiden aatelinen saa kuin saakin luvan olla likainen.

Range Rover Sportin ja muut Land Roverin malliston autot voi käydä koeajamassa Sports Car Centerin Airport-myymälässä Tikkurilassa. Koko valikoima on tilattavissa myös muihin Sports Car Centerin liikkeisiin, jotka sijaitsevat Helsingissä, Espoossa, Jyväskylässä, Tuusulassa ja Turussa.
 


Range Rover Sport…

…tarjoaa maasturista haaveilevalle verotuksellisesti todella järkevän vaihtoehdon.
…herättää päällikkö-fiiliksen välittömästi autoon istuttaessa.
…valitaan usein perheen ykkösautoksi ja on saatavilla myös 7-paikkaisena.
… kätkee sisäänsä yli 404 hevosvoimaisen suorituskyvyn.

  • Hinta: alkaen 99 069,18 €
  • Teho: 297 kW / 404 hv / 640 Nm
  • Huippunopeus: 220 km/h
  • Vaihteisto:  automaatti
  • Yhdistetty kulutus: 3,4 l/100km
  • CO2-päästöt: 74-85 g/km
Rangen Roverin majesteettinen keulan tunnistaa helposti

Rangen Roverin majesteettinen keulan tunnistaa helposti

Kontissa on täydellinen syvennys pitkille mailoille

Kontissa on täydellinen syvennys pitkille mailoille

Etsi luettavaa