Hyppää sisältöön

Luonnollinen päätös: Hong Kong Open siirretty tulevaisuuteen

Aaron Rai voitti vuosi sitten Hong Kong Openin

Hong Kongin epävakaan poliittisen tilanteen ja mellakoiden takia reilun viikon päästä pelattavaa Hong Kong Openia ei voida pelata. Legendaarinen kisa pyritään siirtämään alkuvuoteen 2020.

Hong Kong Openin oli määrä avata European Tourin kausi 2020 ensi viikon torstaina. Kisaa ei kuitenkaan voida pelata Hong Kongin mellakoiden takia. European Tour ja yhteistyössä kisaa järjestävä Asian Tour päätyivät luonnolliseen ratkaisuun vain viikko ennen kisaa seuraavin perustein. 

”Meidän on otettava huomioon pelaajiemme, työntekijöidemme ja kaikkien kisaan liittyvien turvallisuus. Uskomme, että tämä on oikea, mutta todella valitettava päätös”, European Tourin johtaja Keith Pelley kommentoi tiedotteessa. 

Kilpailun järjestäjät ovat odottavaisin mielin, että kisa saadaan pelattua uudella aikataululla ensi vuoden alkupuolella. Asian Tourilla kisa kuuluu suurimpiin ja merkittävimpiin. European Tourin osalta ongelma ei ole suuri, sillä Etelä-Afrikassa pelataan samaan aikaan Leopard Creekin kisa, jossa kausi saadaan käyntiin. 

”Tilanteen epävarmuus Hong Kongissa tekee tapahtuman järjestämisestä mahdotonta. Odotamme tilanteen rauhoittumista, jolloin pääsemme taas järjestämään kisan 61:nnen kerran”, Asian Tourin johtaja Cho Minn Thant kommentoi. 

Kilpailuun ei ollut ilmoittautunut suomalaisia. Sami Välimäki ja Janne Kaske ovat ilmoittautuneet Leopard Creekin kisaan ja pääsevät mukaan jos saavat pelioikeuden European Tourille. 

Etsi luettavaa