Hyppää sisältöön

Luke Donaldin nimitys Stensonin korvaajaksi varmistui – rivien välistä saattoi lukea kuittailua Stensonin suuntaan

Luke Donald kipparoi Eurooppaa Ryder Cupissa vuonna 2023. KUVA: GETTY IMAGES

Luke Donald on Euroopan joukkueen kapteeni vuoden 2023 Ryder Cupissa. Donald nimitettiin tehtävään maanantaina.

Euroopan Ryder Cup -kapteeni on Luke Donald, kuten jo viime viikolla vahvasti uumoiltiin. Englantilainen on entinen maailmanlistan ykköspelaaja, joka on edustanut Eurooppaa Ryder Cupissa paitsi pelaajana myös apulaiskapteenina.

Vuonna 2018 hän auttoi Thomas Bjørniä kipparoimaan Euroopan selvään voittoon Yhdysvaltoja vastaan Pariisissa. Viime syksynä hän oli ottavana osapuolena Euroopan joukkueessa, jota johti Padraig Harrington.

Pelaajana hän osallistui neljään Ryder Cupiin, joissa hänen pistesaldonsa on erinomainen: 10 voittoa, yksi tasapeli ja neljä häviötä.

”Jotkut parhaat kokemukseni golfissa ovat olleet Ryder Cupista, enkä vaihtaisi niitä mihinkään”, Donald sanoi tiedotustilaisuudessa.

”Rakastan kaikkea, mitä Ryder Cup edustaa toveruudesta, toimimisesta osana joukkuetta aina kilpailun hienoon historiaan asti. Mutta ennen kaikkea rakastan sitä, että Ryder Cupissa pelataan jostain itseäsi suuremmasta”, hän jatkoi.

Donaldin lausunnossa voi lukea rivien välistä kuittailuja Ruotsin Henrik Stensonin suuntaan.

Stenson sai potkut kapteenin tehtävästä sen jälkeen, kun hän päätti liittyä LIV Golfiin. Saudi-Arabian valtion rahaston PIF:n rahoittama uusi golfkiertue kilpailee suoraan DP World Touria vastaan. Ryder Cup Europen pääomistaja on European Tour, joka on DP World Tourin takana.

Stenson pelasi eilen ensimmäisen LIV Golfin kilpailun Bedminsterissä, New Jerseyssä. Hän voitti kilpailun ja hänen edustamansa joukkue Majesticks GC sijoittui toiseksi.

Stenson tienasi ensimmäisessä kilpailussa yhteensä yli neljä miljoonaa euroa. Hänen allekirjoituspalkkionsa arvioidaan olleen noin 50 miljoonaa dollaria.

Etsi luettavaa