Hyppää sisältöön

Luke Donaldin nimitys Euroopan Ryder Cup -kapteeniksi sinettiä vaille valmis

Luke Donald (vas.) luotsaa Euroopan joukkueen USA:n haastajaksi Roomassa. syyskuussa 2023. Graeme McDowell, Martin Kaymer ja Henrik Stenson eivät tämänhetkisessä tilanteessaan ole ehdolla myöskään pelaajiksi Ryder Cupissa. Kuva: GETTY IMAGES

Henrik Stensonin liityttyä LIV Golfin pelaajaksi, Euroopan joukkueen kapteenin paikka tuli uudelleen avoimeksi. The Telegraph informoi torstaina lähteisiinsä viitaten, että Luke Donaldin nimitys on käytännössä julkaisua vaille valmis.

Luke Donald oli vahva ehdokas Euroopan Ryder Cup -joukkueen kapteeniksi jo alkuvuodesta, jolloin muiden vakavasti otettavien ehdokkaiden, Ian Poulterin, Lee Westwoodin ja Henrik Stensonin ympärillä pyöri paljon palloja ilmassa liittyen heidän mahdolliseen halukkuuteensa siirtyä pelaamaan LIV Golfin kisoihin.

Westwood olisi iänkin puolesta ollut luonnollisin valinta, mutta hän kieltäytyi vetoamalla haluunsa jatkaa peliuraansa. Henrik Stensonin valinta reilu neljä kuukautta sitten tuli hieman puskista, sillä hänen kuiskuteltiin yleisesti olevan menossa Greg Normanin vetämän kiertueen jäseneksi.

Stenson liittyi LIV Golfiin pian The Openin jälkeen ja sai odotetusti ilmoituksen siitä, että pesti päättyy käytännössä ennen sen käynnistymistä.

Euroopan joukkueen kapteenin valitsee viiden miehen raati johon kuuluu muun muassa kolme viiimeistä kapteenia.

Edellissyksynä oman joukkueensa kanssa rökäletappion kokenut Padraig Harrington oli ennen Stensonin valintaa vahvasti liputtanut Luke Donaldin puolesta myös julkisissa kannanotoissaan.

The Telegraphin tietojen mukaan Luke Donald on raadin valinta uudessa tilanteeessa. Hän on pelannut Ryder Cupissa neljä kertaa ja ollut aina voittavassa joukkueessa.

Donaldin oma saldo on yksi kaikkien aikojen parhaista pelaajilla, joka on ollut vähintään neljä kertaa joukkueessa.

Voitettuja otteluja on kymmenen, tappioita neljä, tasapeliin hän on päätynyt yhden kerran.

Kun ansiolistaan liitetään vielä se, että Donald on ollut maailmanlistan ykkösenä neljään eri otteeseen ja kokonaisuutena 56 viikon ajan, ovat näytöt paperilla todella kovat.

Donald on jäänyt kapteenispekulaatioissa jälkeen kilpakumppaneistaan Westwoodista, Poulterista, Stensonista ja Garciasta etenkin siitä syystä, että hänen menestyksensä katkesi kuin veitsellä leikaten jo vajaat kymmenen vuotta sitten.

Suurelle yleisölle ja DP World Tourin nuorille pelaajille Donald on lähes 20 vuotta USA:ssa asuneena melko tuntematon hahmo

Toinen merkittävä tekijä lienee, että edellämainittujen mestarien kaltaista karismaa hiljaisella ja vaatimattomalla Donaldilla ei ole, ei myöskään major-voittoa, joista taisteltaessa hän liian usein taipui takavasemmalle jo ennen viimeisiä reikiä.

Ryder Cup, Luke Donald

Etsi luettavaa