Hyppää sisältöön

LPGA:n tähti pudotti painoa 27 kiloa – sai uutta draivia elämäänsä ja 15 metriä lisää pituutta

Christina Kim on kantanut raskasta fyysistä ja henkistä taakkaa ennen elämänsä mullistanutta muutosta

Christina Kim kärsi masennuksesta ja kaksi vuotta heikosti menneistä peleistä kääntäessään uuden sivun elämässään.

36-vuotias Christina Kim nosti itsensä sosiaalisen median kautta otsikoihin maanantaina, jolloin hän twiittaili lentomatkastaan Orlandosta Ohion Toledoon suojapuku päällään. Hyvin merkittävä osa Kimin uraa seuranneista, allekirjoittanut mukaanlukien hämmästeli Kimin julkaisemaa kuvaa, jossa suojapuvun sisällä oli kasvoistakin tunnistamaton sorja naishahmo.

Varmistaakseni sen, että kyse oli samasta Christina Kimista, tein ylimääräisen tarkistuskierroksen.

168-senttinen Kim on pelannnut ammattilaisena 2000-luvun puolivälistä. Pääkiertueelle noustuaan hän hankki pelaamalla ennätystahtiin miljoona dollaria saadaen paljon julkisuutta myös värikkäästä pukeutumisestaan sekä vilkkaasta luonteestaan.

Menestystä kertyi seuraavinakin vuosina, mutta Solheim Cupiin (3x) osallistumisesta huolimatta megatähteä Kimistä ei tullut. Kiloja alkoi kertyä ja mentaalipuolelle ongelmia. Kim on avoimesti kertonut masennuksestaan.

Loppukaudesta 2019 Kim oli menettänyt pelioikeutensa LPGA Tourille. Hän aloitti Keto-dieetin elokuussa otti fysiikkavalmentajakseen Ryan Blackburnin.  
Painonpudotuksen tueksi ja vastapainoksi Kimin fyysinen harjoittelu tuli säännölliseksi  ja hänen nopeasti muuttuvia fyysisiä valmiuksia tukevaksi.

Christina Kimin olemus oli  helmikuun alun Australian kilpailussa  huomattavasti raikkaampi

Christina Kimin olemus oli helmikuun alun Australian kilpailussa huomattavasti raikkaampi

GETTY IMAGES

Blackburn ohjasi Kimia harjoitteluun, joka kehitti hänen voimatasojaan, tasapainoaan ja liikkuvuutta, joilla tavoiteltiin entistä puhtaampia liikeratoja ja toistettavuutta lyönteihin. Kim on jakson aikana löytänyt paremman alkuasennon, yksinkertaisemman tavan kiertyä ja päästä enemmän tehoa tuovaan tilaan osumahetkellä.

Henkinen vireystila parantunut

Kim määrittelee Golf.com:in haastattelussa painonpudotuksen ja fyysisen harjoittelun luovan aivan uuden pohjan myös henkisille valmiuksille.

”Henkisen vireystilan kehittymisen kautta elämäni laatu on parantunut. Olen sitoutunut antamaan itselleni parhaan mahdollisuuden parantaa golfiani. Vaikka se ei tuottaisikaan haluamaani tulosta, tiedostan sen, että olen ainakin yrittänyt”, Kim filosofoi.

Lisävoimia painonpudotukseen ja treenaamiseen Christina Kim on saanut aloitettuaan keväällä mediatyöt PGA Tour Liven asiantuntijan.

Kimin edellisestä kilpailusta tulee perjantaina kuluneeksi 166 vuorokautta, jonka aikana hänen elokuussa aloittamansa kuuri on tuonut lisää tuloksia.

Mailanpäähän on draiverilla tullut lisävauhtia seitsemän mailia tunnnissa, avaukseen mittaan vajaat 15 metriä. 
Christina Kimä on pidetty viimeisten vuosien takeltelujen vuoksi jo entisenä pelaajana. 
Viikonlopun kisassa hän on yksi seuratuimmista pelaajista.

Videolla Christina Kimin puttitreenä viikonlopun kisakentältä, Inverness Clubilta.

Kilpailussa on mukana myös Matilda Castren.

Lähde: Golf.com 

Etsi luettavaa