Hyppää sisältöön

LPGA-karsinnoissa tulossa suomalaisittain jännittävä päätöskierros

Noora Tamminen on kolmen kierroksen jälkeen paras suomalainen LPGA Tourin karsintojen toisessa vaiheessa.
Noora Ta

Noora Tammisella ja Emily Penttilällä mahdollisuus yltää karsintojen päätösvaiheeseen. Minea Blomqvist-Kakolta ja Matilda Castrénilta vaaditaan superkierrosta.

LPGA Tourin karsinnoissa on tulossa mielenkiintoinen päätöskierros sinivalkoisten lasien läpi katsottuna, sillä kahdella suomalaisella on vielä hyvät mahdollisuudet edetä karsintojen päätösvaiheeseen.

Karsintojen toisesta vaiheesta jatkoon etenee 80 parasta pelaajaa ja samassa tuloksessa olevat pelaajat. Kolmen kierroksen jälkeen rajan paremmalla puolella on yksi suomalainen: Noora Tamminen.

Tamminen jakaa 77. sijaa tuloksella +6 (73-75-74) ja on lyönnin karsintarajan paremmalla puolella.

Hieman kirittävää on Emily Penttilällä, joka pelaa ammatikseen LPGA Tourin haastajakiertueella Symetra Tourilla. Penttilän tulos tässä vaiheessa kisaa on +7 (75-73-75).

Tamminen ja Penttilä saavat huomenna esittää parastaan, jotta paikka karsintojen kolmannessa vaiheessa heltiäisi. Mikäli tulostaso ei parane päätöskierroksella oleellisesti, kierros parin tuntumaan voisi riittää karsintojen päätösvaiheeseen pääsemiseksi. Kolmivaiheinen karsinta pelataan päätökseen marras-joulukuun vaihteessa Floridassa.

Tammisen ja Penttilän lisäksi karsinnoissa pelaavat myös Minea Blomqvist-Kakko ja Matilda Castrén. Heidän pitäisi yltää superkierrokseen tänään, mikäli he mielivät yltää vielä 80 parhaan joukkoon.

”Minni” on tuloksessa +12 ja ”Madde” on pelannut kolme ensimmäistä kierrosta 13 lyöntiä yli parin. Kummankin karsintakisaan on tullut yksi heikko kierros, sillä Castrén aloitti kisan tuloksella 80. Blomqvist-Kakko pelasi puolestaan 80 lyönnin kierroksen perjantaina.

Karsinnan kärkinainen Csicsi Rozsa Unkarista huitelee peräti viisitoista lyöntiä paremmassa tuloksessa (-9). Ruotsista 80 parhaan joukossa on kolmen kierroksen jälkeen peräti seitsemän pelaajaa.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa