Hyppää sisältöön

Loukkaantumisista kärsinyt tähti on tienannut tällä kaudella vain 47 000 dollaria – on kuitenkin kiinni jäätävässä bonuksessa

Lee-Anne Pace saattaa tienata jättimäisen palkinnon

Lee-Anne Pace pelasi todennäköisesti uransa viimeisen kilpailun tällä viikolla. Loppuvuoden hän jännittää, kuinka hänelle tulee käymään miljoonajahdissa.

Loukkaantumisen vuoksi uransa pakettiin pistävä Lee-Anne Pace saattaa saada melkoisen bonuksen tältä kaudelta.

Uusiseelantilainen on LPGA Tourin rahalistalla sijalla 138 ja tienannut vain noin 47 000 dollaria, mutta silti hän saattaa päättää kauden ja uran miljoona dollaria rikkaampana.

Kyse on koko kauden käynnissä olevasta Aon Risk Reward Challengesta, johon lasketaan kaksi parasta tulosta yhdeltä, strategisesti haastavalta reiältä kilpailua kohti. Voittaja on se, kenellä on kauden päätteeksi paras tuloskeskiarvo pariin nähden.

Vaikka yhdeksänkertaisen LET-voittajan kausi ei ole sujunut selkävaivojen vuoksi kovinkaan hyvin, tätä kilpailua hän johtaa, kun kautta on jäljellä kuusi kilpailua.

Pacen tuloskeskiarvo on -0,792, kun toisena oleva Espanjan Carlota Ciganda on tuloksessa -0,775. Myös Ariya Jutanugarn on vahvasti pelissä mukana -0,773.

Palkinnon suuruus on jäätävä suhteessa siihen, paljonko LPGA Tourilla jaetaan kauden mittaan rahaa pelaajille. Esimerkiksi tällä hetkellä rahalistan kymmenes Hyo Joo Kim on tienannut koko kauden mittaan aika lailla tasan miljoonan. 38-vuotias Pace itse on tienannut koko urallaan LPGA Tourilla 1,7 miljoonaa dollaria!

Pace on todellakin onnistunut oikeassa paikassa, sillä Aon Risk Reward Challengessä viiden joukosta toiseksi heikoin on entinen maailmanlistan ykkönen Lydia Ko, joka on LPGA Tourin rahalistalla sijalla 45. Muut kolme ovat kymmenen parhaan tuntumassa.

”Löin 80 lyöntiä, mutta onnistuin silti tekemään birdien juuri sillä reiällä. Se oli outoa. Se oli varmasti vaikein putti ikinä, mutta upotin sen”, Pace kertoi esimerkin eräästä kisasta tällä kaudella GolfWeekille.

Tällä viikolla Pace oli mukana Volunteers American Openissa, jossa hän putosi cutista oltuaan viimeisten joukossa tuloksella +8. Hän teki kuitenkin molemmilla kierroksilla parit reiälle nro 17, joka oli tällä viikolla haasteväylänä kisassa.

Pace sanoi lehdelle, että hän ei ollut tietoinen kärkisijastaan, ennen kuin hänen siskonsa soitti ja kertoi hänelle siitä. Pace olisi lopettanut uransa todennäköisesti jo aiemmin loukkaantumisten vuoksi, mutta päätti jakaa uraansa, koska hyväksyttyyn kisasuoritukseen Risk Reward Challengessa vaaditaan vähintään 40 kisakierrosta.

Ne tulivat täyteen tällä viikolla, joten hyvin suurella todennäköisyydellä Pace pelasi tällä viikolla viimeistä kertaa ammattilaisena.

Sama kisa oli muuten käynnissä tänä vuonna myös miesten PGA Tourilla. Sen voitti Brooks Koepka. Ja mikä parasta – voittosumma oli sama miljoona euroa myös miehillä.

Aon Risk Reward Challenge

Etsi luettavaa