Hyppää sisältöön

Louis Oosthuizen tavoittelee sunnuntaina ensimmäistä voittoaan USA:ssa – Bryson DeChambeau kylvetti joukkueensa ulos LIV Golfin finaalikierrokselta

Louis Oosthuizenin hymy oli leveä voiton varmistuttua ottelussa Bryson DeChamabeauta vastaan. KUVA: GETTY IMAGES

USA:ssa läpi koko upean uransa ajan ilman voittoa jäänyt Oosthuizen kukisti DeChambeaun joukkuekisan semifinaalissa viidennellä uusintareiällä ja nosti kipparoimansa joukkueen finaaliin.

Etelä-Afrikan Louis Oosthuizen on noussut pitkän uransa aikana erittäin suosituksi pelaajaksi ympäri maailman. Ykköstiloista ylivoimaisesti arvokkain on vuoden 2010 The Openista.

Euroopan ja Etelä-Afrikan lisäksi hän on nostellut myös Aasiassa ja Australiasssa pääkiertueiden kisoissa, mutta ei koskaan USA:ssa.

Epäonnistumisten ja kakkostilojen sarja on valtameren takana hämmästyttävän pitkä. Pelkästään USA:ssa pelattavissa kolmessa majorissa toisia tiloja on viisi. Näiden lisäksi hän on saanut taputtaa kakkosena palkintojenjaossa The Playersin ja reikäpelimestaruuskisan voittajille.

PGA Tourin normikisoissa kohtalo on sama, lukuisia kakkostiloja, ei voittoja. Takkiin on tullut USA:ssa myös kaikissa Presidents Cupeissa, joihin hän on kansainvälisen joukkueen edustajana osallistunut.

Bryson DeChambeaun kantti ei kestänyt

LIV Golfin joukkuekisan semifinaaleissa hän kohtasi kaksinpelissä Bryson DeChambeaun.

Kipparien ottelu muodostui ratkaisevaksi. Hyvätasoinen peli muodostui thrilleriksi, jonka ratkaisu nähtiin vasta viidennellä uusintareiällä.

DeChambeau löi avauksensa vasemmalle veteen, Oosthuizenillle riitti par reiän voittoon. Neljästä etelä-afrikkalaisesta muodostunut tiimi Louis Oosthuizen, Branden Grace, Charl Schwartzel ja Hennie Du Plessis pelaa sunnuntaina lyöntipelinä kolmen muun joukkueen kanssa voitosta.

Louis Oosthuizenille päivä on luonnollisesti varsin merkityksellinen. Ensimmäinen voitto USA:ssa joukkuekisassa maistuisi makealta, vaikka kyseessä ei olekaan PGA Tourin kisa.

Eurooppalaiset ulkona finaalista

Kaikki lauantaina pelanneet yhdeksän eurooppalaista semifinalistia saavat sunnuntaina vapaapäivän.

Sergio Garcia kukisti omassa pelissään Cameron Smithin, mutta espanjalaisen kipparoiman joukkueen kaksi muuta peliä päättyivät tappiohin. Paul Casey jäi oman pelinsä voitosta huolimatta ulos finaalista DeChambeaun joukkueessa

Ian Poulter sai selvän selkäsaunan Brooks Koepkalta, joukkuekaverinsa Lee Westwood, Henrik Stenson ja Sam Horsfied kokivat omissa peleissään saman kohtalon.

LIV Golfin kausi päättyi lauantain tappioon myös Graeme McDowellin, Richard Blandin ja Laurie Canterin osalta.

Neljän joukkueen finaali pelataan lyöntipelinä, jossa kaikkien neljän pelaajan lyönnit lasketaan.

Ennakkosuosikkeina päivään lähtee neljä joukkuekisaa seitsemästä voittanut Dustin Johnsonin kvartetti, jossa kolme miljoonaa dollaria mieheen ovat tässä pelimuodossa jo keränneet myös Patrick Reed, Pat Perez sekä Talor Gooch.

Ykköshaastajia ovat Brooks Koepka, Chase Koepka, Peter Uihlein ja Jason Kokrak.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport näyttävät finaalipäivän suorana klo 18.00-00.30

Tulospalvelu

Etsi luettavaa