Hyppää sisältöön

Lopussa hapuillut Hovland piti Schefflerin takanaan – norjalainen nousi takaisin maailmanlistan kärkikymmenikköön

Viktor Hovland voitti toisen kerran perättäin Tiger Woodsin isännöimän kutsukilpailun.

Viktor Hovland onnistui puolustamaan voittoaan Hero World Challengessä. 20 pelaajan kutsukilpailu käydään Albany Golf Coursella, Bahamalla.

Kisaa kierroksesta numero yksi asti johtanut norjalainen onnistui pitämään Scottie Schefflerin takanaan Tiger Woodsin kutsukilpailussa ja jatkoi hieman kummallista voittojen sarjaansa. Hän on voittanut ammattilaisena nyt seitsemän kilpailua, mutta ei kertaakaan Yhdysvaltojen maaperällä.

TIger Woods luovutti Viktro Hovlandille komean pokaalin jo toista kertaa perättäin. KUVA: GETTY IMAGES

Kaksi voittoa Hovland on ottanut juuri Bahamalla ja kaksi Meksikossa. Lisäksi hän on voittanut yhden PGA Tourin osakilpailun Puerto Ricossa. European Tourilta tai DP World Tourilta hänellä on kaksi voittoa: Saksassa ja Dubaissa.

Hero World Challengen lopussa koettiin hieman draamaa, sillä kahden lyönnin johdossa reiälle päässyt Hovland löi kehnon avauksen ja kakkoslyönnin karheikosta vesiesteeseen. Hän kuitenkin selvisi reiästä bogilla upotettuaan pitkän putin ja onnistui ylläpitämään kahden lyönnin johtonsa, kun Schefflerkin sortui viimeisellä bogiin.

”Se oli hermoja raastavaa. En pelannut niin hyvin takaysiä, mutta se riitti kuitenkin”, Hovland sanoi.

Koska kilpailuun sai kutsun ainoastaan 20 pelaajaa, se ei kuulu viralliseen PGA Tourin ohjelmaan, eikä Hovland kartuttanut pistetiliään FedEx Cupissa. Maailmanlistalla hän kuitenkin nousi peräti kolme pykälää yhdeksänneksi.

Mikäli Scheffler olisi voittanut, hän olisi ohittanut Rory McIlroyn ykkösenä. Kakkossija nosti hänet aivan pohjoisirlantilaisen tuntumaan listalla.

PGA Tourilla pelataan vielä ennen joulutaukoa QBE Shootout, joka on parikilpailu. PNC Championship, jossa pelaavat major-voittajat perheenjäsentensä kanssa, kisataan vielä viikkoa ennen joulua.

TULOSPALVELUT
TARJOAA

PGA TOUR

WM Phoenix Open

DP WORLD TOUR

Singapore Classic
Mikko Korhonen, Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki

Ladies european tour

Lalla Meryem Cup
Sanna Nuutinen, Tiia Koivisto ja Ursula Wikström

CHALLENGE TOUR

Dimension Data Pro-Am
Oliver Lindell

CHAMPIONS TOUR

Trophy Hassan II


AMATÖÖRI GOLF

Portuguese International Amateur Championship
Jesse Saareks ja Veikka Viskari

korn ferry tour

Astara Golf Championship

Etsi luettavaa