Hyppää sisältöön

Lopeta putterin raahaaminen ja opi parempi tekniikka Tigerilta

Puttitekniikalla on suuri vaikutus pelaajan itseluottamukseen sillä toimiva tekniikka ja henkinen onnistuminen kulkevat käsi kädessä. 

Heikkojen puttaajien tekniikasta puuttuu usein putterin vapaa heilahdus. Maila ei heilahda osuman läpi ja liike usein hidastuu osumaan. Toisinaan lapa sysätään palloon viime hetkellä riittävän vauhdin saamiseksi. 

Pelaajat usein yrittävät raahata putterin osumaan käsien perässä. Tällä tekniikalla tuntuu siltä, että kädet liikkuvat enemmän kuin maila, eikä lavassa ole riittävästi energiaa. Putterin raahaaminen lisää turhaa liikehdintää käsivarsiin ja hartioihin, mikä saattaa liikuttaa vartaloa jo ennen osumaa. Tämä johtaa usein puttien työntämiseen tai vetämiseen. 

Tiger Woods PGA Championship 2009.

Tiger Woods PGA Championship 2009.

GettyImages

Anna putterin lavan ja varren heilahtaa käsien ohitse osuman läpi. Vartalo ja hartiat myötäilevät liikettä mutta eivät yritä johtaa sitä. Katso kuvia Tiger Woodsin loistavasta puttiliikkeestä. Putteri heilahtaa vapaasti osuman läpi ja lavassa on reilusti energiaa. Läpi liikkeen varsi osoittaa heilahduksen keskipisteeseen pelaajan alavatsassa. 

Älä huoli jos ranteet liikkuvat hieman liikkeen aikana. Tigerin vasemmassa ranteessa on reilusti kulmaa putterin heilahtaessa osuman läpi. 

Heilahduksen määrä on tietysti suhteutettuna putin pituuteen.

Heilahduksen määrä on tietysti suhteutettuna putin pituuteen.

GettyImages

Heilahdukseen tarvitaan tietysti oikea ajoitus. Jos olet ollut ”raahaaja” pitkän aikaa saatat tarvita hieman apua oikealta kädeltä. Harjoituksissa yritä pitää vartalo paikallaan ja anna oikean käden heilauttaa varsi ja lapa osuman läpi. 

Tiger Woods harjoittelee usein vain oikealla kädellä.

Tiger Woods harjoittelee usein vain oikealla kädellä.

GettyImages

 

 

Etsi luettavaa