Hyppää sisältöön

Sami Välimäki oli hurjassa vedossa Joburg Openin toisella kierroksella ja sitten pelit vihellettiin tunneiksi poikki: ”Keskeytykseen katkesi flow”

Sami Välimäki jäi Joburg Openissa neljännelle sijalle, kun kilpailu keskeytettiin pimeyden vuoksi. KUVA: GETTY IMAGES

Sami Välimäki aloitti Joburg Openin eilen pelaamalla ensimmäiset yhdeksän reikää kuusi alle parin. Tänään Välimäki ylsi samaan suoritukseen. Ukkoskeskeytys vei Välimäeltä kuitenkin parhaan vireen.

Sami Välimäki on huikeassa vedossa Etelä-Afrikassa pelattavassa DP World Tourin kisassa. Hän jakaa neljättä sijaa kilpailussa, joka jouduttiin keskeyttämään illalla hämärän laskeutuessa golfkentän ylle.

Välimäki ehti pelata loppuun 13 reikää, ennen kuin kilpailu keskeytettiin toistamiseen perjantaina. Suomalainen on tuloksessa -10 ja kolme lyöntiä kärjestä.

Parhaimmillaan Välimäki käväisi kilpailussa toisena ja tuloksessa -11, kun hän pelasi ensimmäiset seitsemän reikää kuusi alle parin tehtyään neljän birdien lisäksi yhden eaglen. Hän ehti tehdä vielä kasille parin, ennen kuin järjestäjät töräyttivät torviin keskeytyksen merkiksi puoli kolmen aikaan iltapäivällä.

Keskeytys tuli Välimäen kannalta todella huonoon saumaan, sillä hän löi ja puttasi palloa todella vahvasti. Kun kilpailua päästiin jatkamaan myöhemmin iltapäivällä hyvä vire oli tiessään. Birdieiden tulo ehtyi ja 12. reiälle tuli harmittava bogi.

”Hyvää peliä alussa, mutta keskeytykseen katkesi flow. En saanut enää hyviä lyöntejä keskeytyksen jälkeen”, Välimäki harmitteli lyhyesti.

Yllätysnimi jatkaa kärjessä

Kilpailua johtaa Englannin Dan Bradbury tuloksella -13 (63-66). Bradbury on 23-vuotias tuore ammattilainen, joka pääsi kilpailuun mukaan järjestäjien villillä kortilla.

Kakkossijaa jakavat Ranskan Romain Langasque ja Etelä-Afrikan Casey Jarvis, jotka ovat lyönnin Bradburyä perässä. Jarvisilla on vielä neljä reikää pelaamatta ja Välimäen perässä olevassa ryhmässä pelaavalla ranskalaisella seitsemän.

Välimäen kanssa neljättä sijaa jakavat eteläafrikkalaiskolmikko Christiaan Bezuidenhout, Jbe Kruger ja Daniel Van Tonder sekä Englannin Nathan Kimsey, jolla on Välimäen tapaan kierros vielä kesken.

Kilpailu on DP World Tourin ja Etelä-Afrikan Sunshine Tourin yhteiskilpailu. Potissa on paitsi reilu miljoona euroa myös paikkoja ensi kesän The Open Championshipiin.

Kesken jäänyttä kierrosta jatketaan huomenna klo 6.30. Välimäellä on kello soimassa kaksi tuntia aiemmin, joten luvassa on todella aikainen herätys.

TULOSPALVELUT
TARJOAA

DP WORLD TOUR

Ras Al Khaimah Championship
Tapio Pulkkanen ja Sami Välimäki

Ladies european tour

Magical Kenya Ladies Open
Sanna Nuutinen, Tiia Koivisto, Noora Komulainen, Niina Liias, Ursula Wikström

CHALLENGE TOUR

Bain Whiskey Cape Town Open
Oliver Lindell

Asian tour

Saudi International


korn ferry tour

The Panama Championship

Etsi luettavaa