Hyppää sisältöön

LIV Golfin ja PGA Tourin yhdistyminen tuli täytenä yllätyksenä – tosin yksi mies ennusti asian täysin oikein jo vuosi sitten

Henrik Stenson sai onnittelut Yhdysvaltain entiseltä presidentiltä Donald Trumpilta, kun ruotsalainen voitti LIV Golfin osakilpailun. KUVA: GETTY IMAGES

Donald Trump ennusti vuosi sitten, että PGA Tourin ja LIV Golfin yhdistyminen on vain ajan kysymys.

Vajaa vuosi sitten Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump otti voimakkaasti kantaa omalla sosiaalisen median Truth Social -alustallaan LIV Golfin puolesta. Samalla hän ennusti, että LIV Golf ja PGA Tour tulevat yhdistymään.

Trump piti yhdistymistä väistämättömänä ja kehotti PGA Tour -pelaajia ottamaan vastaan Saudi-Arabian valtionrahaston PIF:n tarjoaman allekirjoitusrahan LIV Golfille siirtymiseen, mikäli sellaista heille tarjotaan.

” Kaikki golfarit, jotka pysyvät ”lojaaleina” hyvin epälojaalille PGA:lle, maksavat kovan hinnan, kun väistämätön yhdistyminen LIV:n kanssa tapahtuu. Eivätkä he saa siitä muuta kuin isot kiitokset PGA:n virkailijoilta, jotka ansaitsevat miljoonia dollareita vuodessa”, Trump kirjoitti tuolloin.

”Jos pelaaja ei ota rahoja nyt, hän ei saa mitään sulautumisen jälkeen ja joutuu vain toteamaan, kuinka fiksuja alkuperäiset liittyjät olivat”, hän jatkoi.

Trump osui ennustuksessaan oikeaan. PGA Tour ja LIV Golf kertoivat tänään aikeistaan yhdistyä siten, että kiertueet yhdessä DP World Tourin kanssa perustavat uuden voittoa tavoittelevan yhtiön. Ja ihan varmasti myös sellaiset pelaajat, jotka kieltäytyivät viime ja tämän vuoden aikana LIV Golfin avokätisestä tarjouksesta, katuvat nyt päätöstään.

Huhujen mukaan esimerkiksi Will Zalatorikselle tarjottiin huhujen mukaan sataa miljoonaa dollaria. Nyt Zalatoris kärsii loukkaantumisesta ja on sivussa selkäleikkauksen takia loppukauden. Hän on vain yksi PGA Tourille lojaalina pysyneistä pelaajista.

Samaan aikaan LIV Golfiin siirtyneet tähtipelaajat iloitsevat, sillä he korjasivat suuret saudisetelit ja pääsevät nyt PGA Tourille takaisin.

Ei ihme, että Twitterissä on tänään näkynyt Phil Mickelson ja Brooks Koepkan kaltaisia vahingoniloisia LIV-golfareita, kun taas PGA Tourille jääneiden pelaajien reaktioina ovat olleet lähinnä hiljaisuus ja tyrmistys.

Etsi luettavaa