Hyppää sisältöön

LIV Golf League hakee kasvua Aasiasta, Australiasta ja Etelä-Amerikasta – ensi vuonna jaetaan 405 miljoonaa palkintorahaa

Paul Casey (kuvassa) tekee yhdessä Henrik Stensonin ja Charles Howell III:n kanssa debyyttinsä LIV Golfin kisassa perjantaista sunnuntaihin Donald Trumpin omistamassa golfresortissa. KUVA: GETTY IMAGES

Greg Normanin johtama ja Saudi-Arabian valtionhallinnon rahoittama kiertue järjestää vuonna 2023 yhteensä 14 omaa kisaa, sekä 11 yhteiskisaa Asian Tourin kanssa.

LIV Golf julkaisi keskiviikkona sivuillaan tiedotteen koskien vuoden 2023 suunnitelmiaan. Aiheesta on tihkunut ennakkotietoa jo aiemmin.

Kuluvalla kaudella pelataan kahdeksan kisaa, joissa 48 osallistujaa kisaavat henkilökohtaisen sarjan lisäksi neljän hengen joukkueina.

Kokonaspotti on massiivisen, joukkuekisaan painottuvan finaalin avittamana 255 miljooonaa taalaa.

2023 kilpailujen määrä kasvaa suunnitelman mukaan kuudella. 14 kilpailussa yhteispotti on ennakkotiedon mukaan 405 miljoonaa dollaria, eli kisaa kohden vähemmän kuin kuluvalla kaudella.

LIV Golf on kuitenkin kiihdyttämässä kasvuvauhtiaan kisojen määrässä. Alunperin 14 kilpailun määrään oli tarkoitus päästä vasta vuonna 2024.

Kisapaikoista tiedotteessa nostettiin uusina esiin Etelä-Amerikka ja Australia. Kun kisoja pelataan kuusi ensimmäistä vuotta enemmän, oletettavaa on, että Thaimaan lisäksi myös muualla Aasiassa nähdään kiertueen kisoja.

Tällä kaudella kisoista viisi pelataan USA:ssa, yksi Englannissa ja Thaimaassa sekä Saudi-Arabiassa.

Uutta tulee olemaan myös se, että kuluvalla kaudella pelaajista heikoimmin menestyneitä pudotetaan pois ja 48 pelaajan rosteri pidetään lähes samana läpi kauden.

Asian Tourin kisojen kautta maailmanlistan pisteitä

LIV Golf antaa ainakin nimellisen mahdollisuuden uusille pelaajile nousta mukaan Asian Tourin yhteydessä pelattavien rahakkaiden International Series -tapahtumien kautta.

Tiedotteen melkoisena pihvinä voidaankin pitää sitä, että LIV Golf rahoittaa Asian Tourin kanssa tekemänsä monivuotisen sopimuksen kautta 11 kisaa.

Taka-ajatuksena on varmasti myös se, että LIV Golfin sopimuspelaajat saisivat näihin osallistumalla ja menestymällä maailmanlistan pisteitä, jotka avaisivat parhaille edelleen tien majoreihin.

Tiedotteessa LIV Golf nosti International Seriesin kisakohteiksi Thaimaan, Englannin, Korean, Vietnamin, Lähi-Idän, Indonesian, Kiinan, Singaporen, Hongkongin, sekä uusia kohteita eri puolilla Pohjois- ja Etelä-Amerikkaa ja Eurooppaa.

Kuluvalla kaudella International Seriesin kisoja on syyskuuhun asti julkaistussa ohjelmassa neljä.

Palkintosummat ovat pieniä, (1,5 milj. D) eivätkä LIV Golf Seriesin tähdet ole niihin toistaiseksi osallistuneet.

Tulevalla kaudella tilanne tullee olemaan osallistujien tason sekä palkintopottien osalta erilainen.

Donald Trumpin resort isännöi viikonlopun kisaa

Donald Trump (selin) ja Greg Norman ovat paitsiossa maailman johtavien golfjärjestöjen kanssa tehtävästä yhteistyöstä. Trumpin kentillä pelataan kuluvalla kaudella kaksi LIV Golf Leaguen kahdeksasta kilpailusta. KUVA: GETTY IMAGES

LIV Golf Leaguen kolmas kisa käydään Trump National Golf Club Bedminsterissa, New Jerseyssa.

Ylellisen golfkeskuksen omistaa Donald Trumpin perheyhtiö.

Uusina pelaajina kiertueelle ovat edellisen kisan jälkeen liittyneet Paul Casey, Henrik Stenson sekä Charles Howell III.

Kolmipäiväisen kisan henkilökohtaisen sarjan suosikeiksi nousevat The Openissa kärkipäässä viikonloppunakin viihtyneet Dustin Johnson ja Bryson DeChambeau.

Mielenkiintoinen sattuma on sekin, että LIV Golfin kahden ensimmäisen kisan voittajat Charl Schwartzel ja Branden Grace eivät mahtuneet mukaan The Openiin.

Sama kohtalo saattaa olla edessä yhä useammalla LIV Golf Leaguen pelaajalla, kun OWGR:n hallitus todennäköisesti hylkää LIV Golf Leaguen hakemuksen pääsystä maailmanlistaan vaikuttavien kisojen listalle.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport näyttävät LIV Golfin kisan suorana perjantaista sunnuntaihin klo 20.00-02.30.

Lue lisää: Golfia televisiossa

LIV GOLF

Etsi luettavaa