Hyppää sisältöön

Linna Golfilla suuri hintahaitari – hiljaisina hetkinä huippukentän kiertää edullisesti

Linna Golf kuuluu eliittikenttien joukkoon Suomessa. Kun sen menee pelaamaan tiettyyn aikaa

Suomen ykköskenttä siirtyy dynaamiseen hinnoitteluun. Hintahaarukka on suuri: 40–100 euroa.

SUOMEN GOLFKENTTIEN ykkösketjuun kuuluvan Linna Golfin kenttä aukesi tänä vuonna 12. päivänä toukokuuta perinteistä kiinni pitäen huippukuntoisena.

Ja tänä vuonna huippukunto oli viime vuotta helpompaa saavuttaa, kertoo Linna Golfin toimitusjohtaja Esa Honkalehto.

”Lumipeite pysyi Hämeenlinnan seudulla hyvin maassa siitä lähtien, kun se satoi siinä juuri ennen vuodenvaihdetta. Lumi suojasi kenttää hyvin koko talven”, Honkalehto kertoo.

Linna Golfissa harjoitusalueet ovat aina olleet tärkeä tekijä ja klubi on lisännyt vaikutelmaa premium-tason kentästä. Sekä putti- että chippigriini ovat olleet moitteettomat. Samoin rangella on päässyt lyömään nurmelta.

”Viritämme harjoitusalueita vielä parempaan kuntoon, kiinnitämme esimerkiksi aiempaa parempaa huomiota rangen nurmen leikkuukorkeuteen. Koitamme tehdä erilaisia pieniä asioita vielä aiempaa paremmin”, Honkalehto kertoo.

 

MUTTA SIINÄ MISSÄ kenttäalueen muutokset ovat vähäisiä, hinnoitteluun tulee iso muutos. Linna Golf lähtee hakemaan green fee -pelaajia uudella, dynaamisella hinnoittelullaan.

”Ohjehintamme pysyy edelleen sadassa eurossa, koska suosituimmille ajoillemme löytyy kysyntää. Mutta sitten on kalenterissa ja kellossa ajankohtia, jolloin kentällä on hyvin tilaa”, Honkalehto sanoi.

Käytännössä se tarkoittaa sitä, että kauden alussa ja lopussa pelaajat voivat odottaa edullisempia hintoja. Sama koskee tiettyjä kellonlyömiä, esimerkiksi iltalähdöt ovat iltapäivää huokeampia. Kalleimmat lähdöt ovat arkisin iltapäivällä ja viikonloppuisin aamupäivällä.

Mikä on Linna Golfin hintahaitari tällä kaudella?

”40–100 euroa. Tuota 40 euroa halvemmaksi hinta ei mene. Emme halua lähteä millekään viime hetken halpatarjousten tielle”, Honkalehto valottaa uutta hinnoittelua.

Toisaalta Linna Golfin sadan euron green fee on ollut varsin hintava, joten nyt halutaan tarjota hienoa kenttää myös edullisempaan hintaan.

Golfbox tarjoaa hyvän työkalun dynaamiselle hinnoittelulle. Varauskalenterissa näkyy aina sen hetkinen hinta. Golfbox ymmärtää reagoida tiettyä kellonaikaa kohtaan kasvaneeseen kysyntään sillä, että hinta nousee.

”Tämä tapahtuu luonnollisesti meidän asettamissamme rajoissa. Samantyyppinen hinnoittelumalli on käytössä esimerkiksi lentoyhtiöillä ja hotelleilla”, Honkalehto kertoo.

Linna Golf heittää vielä yhden tarjouksenpoikasen sille, joka varaa ja maksaa green feensä saman tien.

”Pelaaja saa kymmenen prosentin alennuksen ja täyden peruutusoikeuden edellisen päivän kello 12:een asti.”

Honkalehto suhtautuu hyvin joustavasti uuteen hinnoittelukokeiluun.

”Oleellista on pelin lukeminen. Kuuntelemme, millaista palautetta saamme. Tämä on vuoropuhelua pelaajien kanssa. Voimme aivan hyvin muuttaa hinnoittelumallin vaikka takaisin vanhaan, jos niin haluamme.”

Linna Golfin kentälle voivat ulkopuoliset alkaa varata aikoja viikkoa ennen.

”Jos joku on koonnut vähän isomman peliporukan, hän voi aina soittaa caddiemasterille ja kysyä ajanvarausta jo sitäkin aikaisemmin”, Honkalehto muistuttaa.

 

EUROOPASSA DYNAAMINEN hinnoittelu on jo varsin yleisessä käytössä.

”Noin 30 prosenttia kentistä on siirtynyt tämän tyyppiseen ratkaisuun.”

Dynaamisella hinnoittelulla voidaan ohjata käyttäjiä tiettyihin aikoihin kentälle tai yhtä lailla suojata osakkaille lähtöaikoja.

”Tämä on se ikuisuuskysymys, miten ottaa osakkaat huomioon. Entisessä elämässäni piti samalla tavalla miettiä, miten kausikorttiasiakkaiden edut säilytetään verrattuna niihin, jotka ostavat lipun vain yhteen otteluun. Osakas ei saa kärsiä tästä hinnoittelusta”, Ilves-Hockey Oy:n entinen toimitusjohtaja Honkalehto sanoo.

Linna Golfissa voi ensi kesänä käydä oman pelaamisen lisäksi seuraamassa huippuluokan amatöörigolfkilpailua. Kentällä järjestetään heinäkuun 26.–27. päivinä St Andrews Trophy, jossa kohtaavat Britteinsaarten ja manner-Euroopan parhaimmisto.

Suomesta saattavat päästä pelaamaan sekä Sami Välimäki että Matias Honkala.

”Toivottavasti golfinpelaajat tulevat tutustumaan hienoon kenttäämme sekä pelaajina että katsojina”, Honkalehto sanoo.

ARNO SEIRO

Etsi luettavaa