Hyppää sisältöön

Linna Golfiin tehtiin älytöntä ilkivaltaa viikonloppuna – tekijöiden löytämiseen johtavasta vinkistä iso palkkio

Näin pahat jälkeä ilkivallan tekijät saivat aikaan Linna Golfissa viikonvaihteessa.

Linna Golfissa ruoviteltiin perjantain ja lauantain välisenä yönä nurmea ruvelle. Griinit säilyivät vaurioilta, eikä ilkivallalla ole vaikutusta pelaamiseen.

Suomen parhaiden golfkenttien joukkoon lukeutuva Linna Golf joutui perjantain ja lauantain välisenä yönä ilkivallan kohteeksi, kun 12. väylän tiiauspaikan ja 16. reiän viheriön välissä oli käyty kaahailemassa ilmeisesti henkilöautolla.

Linna Golf kertoi asiasta viikonloppuna Facebook-seinällään. Kentän julkaisemista kuvista näkyy, että iilkivallan tekijät jättivät nurmeen pahoja jälkiä.

Facebook-päivitystä kommentoi myös Vanajalinna Groupin hallituksen puheenjohtaja Mika Walkamo, joka lupasi tekijöiden löytämiseksi suuren palkkion.

Golfkentän tekemää päivitystä on jaettu Facebookissa jo yli 400 kertaa.

GoGolf tavoitti maanantaiaamuna Linna Golfin toimitusjohtaja Esa Honkalehton, joka kertoi, että hän on ollut yhteydessä kenttämestari Markku Leskiseen. Itse hän ei vaurioita ole päässyt vielä paikalta näkemään.

”Kuvat olen nähnyt ja menen tänään paikan päälle katsomaan vauriot. Samalla pidetään kokous kenttämestarin kanssa, josta selviää lisää tietoa. Tarkemmin en voi kertoa, miten vaurioita korjataan, mutta tiedän, että ne eivät vaikuta pelaamiseen”, Honkalehto kertoi GoGolfille. 

Linna Golfin alue on kooltaan noin sata hehtaaria, joten Honkalehdon mukaan aidan rakentaminen kentän ympärille tai kameravalvonta on käytännössä mahdotonta. Alueella on kiertävä vartiointi, mutta vartijat eivät päivystä kentällä jatkuvasti. Sen sijaan kentän rakennukset on kameravalvonnassa.

Ilkivallasta syntyi taloudellista vahinkoa. Onni onnettomuudessa on se, että viheriöiden päällä ei ollut ruoviteltu ja pahimmat renkaanjäljet ovat karheikossa.

”Onneksi puhutaan tonneista, eikä kymppitonneista. Onhan tämä silti täysin vastuutonta”, Honkalehto sanoo.

Hämeenlinnassa sijaitseva Linna Golf on vielä tämän viikon auki. Kenttä kuuluu European Tour Destinations -ketjuun ainoana Suomessa.

Etsi luettavaa