Hyppää sisältöön

Linna Golf harppasi ylöspäin arvostetun golflehden rankingissa

Linna Golfin tunnetuin reikä on klubitalolle palaava yhdeksikkö. Klubitalon yhteydessä on tarjolla myös majoitusta.

Golf World laittoi tuoreessa lehdessään Euroopan parhaat golfresortin järjestykseen. Linna Golf sijoittui tuoreella listalla hienosti sijalle 67.

GOLFMEDIAT ERI puolilla maailmaa julkaisevat erilaisia kenttärankingeja. Eilen julkaistussa Golf Worldissä pantiin järjestykseen mannereurooppalaiset golfresortit.

Suomessa sijaitsevista kentistä sadan parhaan listalle oli yltänyt Hämeenlinnassa sijaitseva Linna Golf, jonka lehti arvostaa 67. korkeimmalle manner-Euroopassa. Kun lehti rankkasi resortit edellisen kerran, Linna Golf oli sijalla 94.

Nousua tuli 30 sijaa, ja Linna Golfin toimitusjohtaja Esa Honkalehto oli luonnollisesti tyytyväinen tuoreeseen sijoitukseen listalla.

”Viimeisten vuosien aikana tehty työ näkyy. Meillä on myös ollut kahden viime vuoden aikana kaksi arvostettua kansainvälistä kilpailua, ja meillä on vieraillut jonkin verran kansainvälisiä golftoimittajia”, Honkalehto kertoo.

Kilpailuilla Honkalehto tarkoittaa vuosi sitten järjestettyä European Senior Tourin kisaa ja tänä kesänä pidettyä amatöörien St Andrews Trophyä, jossa kohtasivat manner-Euroopan ja Britannian parhaat amatööripelaajat Ryder Cup -tyylisessä ottelussa.

Kansainvälinen näkyvyys ja rankingmenestys ovat tärkeitä myös siinä mielessä, että Linna aikoo panostaa jatkossa aiempaa enemmän kansainvälisten turistien houkuttelemiseen Suomeen. Lähi-alueiden, kuten Ruotsin, Saksan ja Venäjän lisäksi katseet on käännetty Kiinaan ja Japaniin.

”Se on kuitenkin pitkä tie. Tavoitteenamme on nostaa kansainvälisten vieraiden määrää muutamasta sadasta toiselle tuhannelle, mutta tiedostamme, että se ei tule hetkessä”, Honkalehto sanoo.

 

YKSI GOLFTURISMIIN liittyvä ponnistus on osallistuminen lokakuussa IGTM:n eli kansainvälisen golfmatkajärjestäjien messutapahtumaan Sloveniassa muutaman muun golfmatkatoimiston kanssa. Honkalehdon mukaan on tärkeää, että eri puolilla maailmaa toimivat matkatoimistot oppisivat tuntemaan Vanajanlinnan ja muitakin suomalaisia kenttiä. Kaikkein parasta oli saada matkanjärjestäjiä vierailemaan Suomessa.

”Meillä on täällä yllättävän hyviä kenttiä ja ennen kaikkea rauhallinen ja puhdas luonto”, Honkalehto pohtii Suomen matkailuvaltteja.

Mutta millä ilveellä tänä kesänä huippukunnossa ollut Linna Golf nousisi parin vuoden päästä, kun listaus seuraavan kerran tehdään, vieläkin korkeammalle?

”Vaikka kenttä oli tänä vuonna huippukunnossa ja saimme siitä asiakkailtamme kehuja niin paikan päällä kuin pelaaja ensin -kyselyssä, niin aina löytyy yksityiskohtia, joita voi hioa”, Honkalehto sanoo.

 

TOINEN SUOMALAISOMISTEINEN kenttä sadan parhaan joukossa oli Puolassa sijaitseva Sand Valley, joka oli listalla sijalla 49. Leppävirralta lähtöisin olevan Hulkkosen perheen rakennuttama Sand Valley iloitsi sijoituksestaan Facebook-sivuilla.

Listan kärjessä oli tällä kertaa ranskalainen Terre Blanches ennen Gironassa, Espanjassa sijaitsevaa PGA Catalunyaa ja Turkin Belekissä sijaitsevaa Cariyaa.

Tässä poimintoja sadan parhaan listalta:

1. Terre Blanches, Ranska

2. PGA Catalunya, Espanja

3. Cariya, Turkki

4. Praya D’El Rey, Portugali

8. Finca Cortesin, Espanja

9. Antalaya Golf Club, Turkki

12. Costa Navarino, Kreikka

23. PGA National, Ruotsi

24. Royal Obidos, Portugali

32. Thracian Cliffs, Bulgaria

60. Lofoten Links, Norja

97. Himmerland, Tanska

 

 

 

Etsi luettavaa