Hyppää sisältöön

Linn Grant tiedostaa potentiaalinsa: ”Kun pelini kulkee, vain harva kilpailijoista yltää tasolleni”

Linn Grant on Euroopan lisäksi käynyt hankkimassa menestystä Etelä-Arikasta, Japanista, ja Koreasta. Koronarokotuksen puuttumisen johdosta USA:n ammattilaiskisat ovat vielä kokematta. KUVA: Getty Images

Kauden 2022 upeimpiin voittoihin Euroopassa lukeutui Linn Grantin näytös Scandinavian Mixed -kilpailussa. Kisan kakkonen Henrik Stenson jäi yhdeksän lyönnnin päähän, LET:n ja DP World Tourin parhaat olivat täysin aseettomia 23-vuotiaan ruotsalaiskomeetan edessä.

Linn Grant kypsyi huippugolfariksi Annika Sörenstamin ja monen muun ruotsalaisamatöörin tavoin huipuksi Arizonassa yhdistäen yliopisto-opinnot ja kivikovat golfsarjat.

Amatöörien maailmanlistalla Grant oli kolmas siirtyessään ammattilaiseksi loppukesästä 2021.

Menestys Ladies European Tourilla ja tätä ennen lyhyen aikaa Nordic Leaguella sekä Let Access Seriesin kisoissa on ollut vajaan 1,5 vuoden ajan häkellyttävän näyttävää.

Voittoja jotka ovat vaikuttaneet sijoitukseen maailmanlistalla on peräti viisi, näistä ylivoimaisesti arvokkain Scandinavian Mixed -kilpailussa.

Ensimmäisenä naisena pääkiertueiden yhteisissä kisoissa Grant laittoi naisten lisäksi miehet järjestykseen.

Linn Grantin viimeisen päivän kierrostulos 64,-8 oli yksi kauden kovimmista näytöksistä Euroopan kentillä.

”Se oli fantastinen viikkko. Kotiinviemiksi sain itsellenikin näytön siitä, että onnistuessani kentällä ja saadessani puttivireen päälle, on vain harvoja pelaajia, jotka pääsevät lähelle tasoani”, Grant määritteli Svensk Golfille antamassaan haastattelussa.

Kirsikkana kakun päällä oli se, että tämä tapahtui kotimaassa Ruotsissa, jonne Grantin iso-isä James Grant muutti vuosikymmeniä aiemmin Skotlannin Invernessista golfkulttuuria ja opetusta levittämään valmentajan ominaisuudessa.

Grant näytti taitojaan siis jo kauden 2021 toisella puoliskolla. Päättyvä vuosi on ollut hänen näytöstään, josta Euroopan kisojen lisäksi ovat päässeet nauttimaan kilpakumppanit ja katsojat myös Etelä-Afrikassa, Japanissa ja Koreassa.

Wedge-peli on Grantin vahva ase

Menestyksensä tärkeimmäksi aseeksi hän nostaa wedge-pelin, jonka kehittäminen käynnistyi vuoden 2021 loppuvaiheilla.

”Tavoite on ollut saada pituuskontrolli uudelle tasolle, rakentaa systemaattinen tapa wedgeillä lyömiseen. Työskentelin tämän asian eteen läpi talven ja kevään aina Scandinavian Mixed -kisaan asti. Olen tyytyväinen kehitykseen joka on jo tapahtunut.”

Grant voitti LET:n pistelistan ja tuli valituksi myös kauden tulokkaaksi. Hämmästyttävää on sekin, että hän on noussut maailmanlistan sijalle 26:s parhaaksi ruotsalaiseksi pelaamatta kertaakaan USA:ssa.

Syykin tähän on selvä. Grant ei ole ottanut koronarokotusta, joka USA:n lisäksi vaaditaan ainakin toistaiseksi myös Kiinaan kilpailumatkoille suuntaavilta pelaajilta.

Solheim Cup on kauden kohokohta

LPGA:lle Grantilla portit ovat avoinna, mutta haastatteluissa antamiensa lausuntojen perusteella hän ei ole rokotusta ottamassa. Kilpailuja toki riittää USA:n ulkopuolellakin. Näistä tärkein on syyskuussa Espanjassa pelattava Solheim Cup.

”Majorien ohella Solheim Cup on tärkein tapahtuma tulevan kauden aikana. Haluan valmistautua kisaan todella huolella.”

Mikäli USA:ssa ei koronarokotukseen liittyviä säädöksiä muuteta, tai Grant ota rokotusta, kolme viidestä majorista jää häneltä pelaamatta, samoin valtaosa maailman suurimman kiertueen muista kisoista, joissa kirkkain tähdistö ottaa mittaa toisistaan.

Ruotsissa järjestetään kaudella 2023 kaksi LET:n kisaa, joihin Linn Grantia odotetaan huudattamaan yleisöä. Ensimmäinen näistä pelataan lähellä hänen kotikontujaan Helsingborgissa. Scandinavian Mixed -kilpailu on tarjolla Tukholman kupeessa, Jack Nicklauksen kunnostamalla Ullnan kentällä.

Lähde: Svensk Golf

Etsi luettavaa