Hyppää sisältöön

Linn Grant ei ota rokotetta koronaa vastaan – USA:n kilpailut jäävät jatkossakin väliin

MIkäli Linn Grantin päätös rokoteasiassa pitää, hän kilpailee seuraavan kerran aikaisintaan toukokuussa LET:n Ranskan osakilpailussa . Kuva: Getty Images

LET:n edelliskauden ykköspelaaja ja maailmanlistalla sijalla 24 oleva ruotsalaistähti joutuu jäämään pois kauden ensimmäisestä majorista Chevron Championshipista.

Linn Grant aiheutti alkukesästä kotimaassaan Ruotsissa valtavan sensaation voittamalla ensimmäisenä naisena yhteiskilpailussa DP World Tourin tähdet ylivoimaisella tavalla. Henrik Stenson ja Marc Warren jäivät yhdeksän lyönnin päähän.

Ykköstiloja kertyi kaudella 2022 yhteensä neljä. Evian Championshipissa Grant oli kahdeksas ja Euroopan toisessa majorissa, Women´s British Openissa 19:s.

Saavutuksillaan Grant sai osallistumisoikeuden myös LPGA:n kauden päätöskilpailuun Tour Championshipiin.

Tästä hän jäi kuitenkin pois, sillä USA:han matkaavilta ulkomaalaisilta vaaditaan ainakin toistaiseksi rokotetodistus koronavirusta vastaan.

Hän pääsisi luonnollisesti mukaan kaikkiin LPGA:n kisoihin, myös kolmeen majoriin, Chevron Championshipiin, US Women´s Openiin sekä PGA Championshipiin.

Rokotetta Grant ei ole suostunut ottamaan. Eikä myöskään tarkemmin perustelemaan, mikä on peruste päätöksen takana.

”Ymmärrän, että ihmiset haluavat tietää miksi en pelaa USA:ssa. Syy on yksinkertaisesti se, että minua ei ole rokotettu. Kysymykseen miksi, pyydän kysyjiltä kunnoitusta vastaamattomuuteeni liittyen. Se on asia, jota en halua jakaa perheeni ja tiimini ulkopuolelle”, Grant vastasi jo viime syksynä.

Toinen kausi on oppimisprosessi

Tällä kaudella hän on pelannut neljä kisaa. Marokossa sijoitus oli kolmas, Aramco Saudi Ladies Internationalissa Grant yllättäen karsiutui. Myöskään Thaimaassa (38.) ja Singaporessa (14.) pelatut LPGA:n kisat eivät tuottaneet odotettua menestystä.

Meneillään olevassa 54 reiän mittaisessa Aramco Team Seriesin kilpailussa Grant oli toisen kierroksensa jälkipuoliskolla vain lyönnin päässä johtopaikkaa pitävistä neljästä pelaajasta.

”Jokaisessa kilpailussa ei ole mahdollista olla parhaimmillaan, se on vain hyväkstyttävä. Tämä toinen kokonainen kauteni LET:lla on oppimisprosessi. Pyrin omaksumaan uusia asioita jokaisella kierrroksella riippumatta siitä, olenko kärjessä vai missaamassa cuttia”, Grant kertoi tuntemuksistaan ennen Singaporen kisaa.

Ruotsalaisen yllä on melkoisia paineita menestyksen osalta, sillä loistavan kesäkauden 2022 jälkeen hän on pelannut elokuun lopulta asti ilman ykköstiloja.

Vaikka Grant pidättäytyisi pelaamasta USA:ssa kauden aikana, hänen paikkansa Euroopan Solheim Cup -joukkueessa on käytännössä jo selvä.

Ursula Wikström ja Tiia Koivisto olivat muutamaa reikää ennen toisen kierroksen loppua niukasti cut-rajan takana henkilökohtaisessa sarjassa.

Tulospalvelu

TULOSPALVELUT
TARJOAA

DP WORLD TOUR

Jonsson Workwear Open
Mikko Korhonen, Kalle Samooja, Tapio Pulkkanen, Sami Välimäki

NEXT GOLF TOUR

Next Golf Tourin finaali
Nikke Tyry, Casper Simberg

Challenge Tour

Duncan Taylor Black Bull Challenge
Oliver Lindell

LPGA TOur

LPGA Drive On Championship
Matilda Castren, Kiira Riihijärvi

PGA Tour Champions

The Galleri Classic

PGA TOUR LATINoAMERICA

Roberto de Vicenzo Memorial 100 years
Toni Hakula

KORN FERRY TOUR

Club Car Champioship

Etsi luettavaa