Hyppää sisältöön

Lindellin ylilataus johti ykkösellä ”pelleilytuplaan” – rentous löytyi onneksi nopeasti

Oliver Lindell on pelannut vahvat kierrokset vuosikymmenen alkuun

Oliver Lindell ja Roope Kakko pelasivat avauskierroksen pariin. Antti Ahokkaan vaikeudet jatkuvat.

Golfissa ei tule pakottamalla hyvää tulosta. Lajissa vaaditaankin kärsivällisyyttä varsinkin silloin, kun kausi alkaa olla siinä vaiheessa, että tulosta pitää alkaa tehdä yltääkseen esimerkiksi Challenge Tourin finaalikisoihin tai saadakseen pelimahdollisuuden seuraavassa kisassa.

Oliver Lindell on tällä viikolla periaatteessa pakko-onnistumisen edessä, sillä hän pelaa Portugalissa viimeisellä käytössään olevalla kutsulla. Päästäkseen varmuudella mukaan seuraavaan kisaan porvoolaisen on yltävä kymmenen parhaan joukkoon.

Avauskierroksen Morgado Golf & Country Clubilla Lindell pelasi pariin. Tulos ei ole loistava, mutta riittävä, sillä hän ei pelannut itseään avauskierroksen jälkeen ulos. Kärki on tässä vaiheessa, kun kaikki iltapäivän lähtijät eivät ole  vielä lähteneet matkaan, viiden lyönnin päässä, joten pari hyvää tai yksi loistava kierros voisi nostaa Oliver taistelemaan huippusijoituksesta.

”Lyöminen oli tosi hyvällä tasolla, joten siihen nähden aika heikko suoritus tänään. Mutta en ole missään nimessä ulkona, pitäisi saada vaan enemmän sellaisia 1,5–3 metrin putteja sisään. Tänään en saanut kuin yhden seitsemästä yrityksestä”, Lindell sanoi.

Tänään Oliver osoitti ainakin kärsivällisyyttä, sillä hän aloitti kierroksen tuplabogilla. Sen jälkeen peli rentoutui ja lyönti alkoi kulkea. Hän teki kuitenkin birdiet rei’ille kolme, yhdeksän ja kaksitoista, mitkä nostivat hänet alle parin tulokseen. Bogi toiseksi viimeiselle reiälle, joka on pitkä par 3 (210 m).

Lindellin mielestä avausreiän heikko tulos johtui ylilatautumisesta, jonka aiheutti hänen mukaansa ”halu pelata hyvin, kun kenttä istuu silmään.”

”Ykköselle tuli ihan pelleilytupla. Avaus meni vasemmalle kivikolle tai aavikolle, josta löin kylkkärin 40 metriä yli griinin. Lob-lyönti osui puuhun ja siitä chippi ja kaksi putti”, Lindell kuvaili.

Myös Roope Kakko aloitti kilpailun tuloksella 72 (par). Espoolaisen kierros piti sisällään kolme birdieä ja bogia, varsin tasaista työtä siis.

Kakko on suomalaisista parhaimpana kiertueen rankingissa. Hän on ennen kisaa listalla sijalla 49, kun Lindellin sijoitus on 50.

Challenge Tourin rankingin kolmanneksi paras suomalainen on Antti Ahokas (72.), joka on mukana Portugalissa. Kahteen bogiin kierroksensa päättänyt Ahokas kirjautti tuloksen 75 (+3), mikä riittää tässä vaiheessa jaettuun 80. sijaan.

Ahokas on pelannut toukokuun lopusta lähtien heikkoa jaksoa, sillä hän ei ole selvittänyt cutia kertaakaan sitten Tshekissä pelatun D+D Real Czech Challengen. Kauden tähtihetki osui touokuun alkuun, kun hän sijoittui toiseksi Challenge de Espana -kisassa.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa