Hyppää sisältöön

Lindellin CT-kausi päätökseen – Kakolla iso mahdollisuus viikonloppuna

Oliver Lindell pelaa kolmatta kauttaan Challenge Tourilla

Oliver Lindell karsiutui suuressa 500 000 dollarin Challenge Tourin kisassa. Roope Kakolla sen sijaan on iso mahdollisuus viikonloppuna hilata itsensä lähemmäs European Touria.

Oliver Lindellilla oli vain voitettavaa lähdettäessä kahteen Kiinan kilpailuun. Challenge Tourin pelioikeus oli jo varmistettu, mutta matka oli pitkä myös rankingin 45 parhaan joukkoon ja finaalikisaan. Avauskisassa nousua tuli muutama sija, mutta Foshan Openissa peli ei auennut. 

Tulokset kahdelta kierrokselta olivat 72-75 (+3). Karsiutuminen oli tasaisella kaudella vasta kolmas ja ensimmäinen sitten heinäkuun alun. Tasaisuutta tarvitaan myös karsinnoista ja sitä todella Lindellilta on tänä vuonna löytynyt aiempaa enemmän. 

Lindell karsiuduttua jää hän lopulta Challenge Tourin rankingissa noin sijalle 60 kauden päätteeksi. Se on hyvä suoritus, sillä varsinaista kategoriaa Lindellilla ei ollut koko kaudella, vaan hän nojasi kutsuihin ja koki myös paljon epäonnea kauden aikana. 

Ensi vuodelle taskussa on täten täysi pelioikeus Challenge Tourille. Vielä on kuitenkin mahdollisuus ”upgradeta”, sillä kauden viimeinen kisa on European Tourin karsinnat, joihin Lindell lähtee toisesta vaiheesta. Karsintojen toinen vaihe käynnistyy 7.11 neljällä eri kentällä Espanjassa. 

Roope Kakolla mahdollisuuksien viikonloppu

Roope Kakko ei onnistunut perjantain kierroksella kuten avauspäivänään torstaina. Espoolainen sai punnerrettua kuitenkin kierroksensa alle parin ja lähtee viikonloppuun noin kymmenenneltä sijalta tuloksesta -7 (66, 71). 

Kakon ennustettu Challnge Tourin ranking on tällä hetkellä 45, eli nykyisellä sijallaan hän nousisi viimeisenä mukaan kiertueen finaaliin ja välttäisi karsintojen toisen vaiheen. Jos Roope tippuu viikonloppuna, hän on samassa tilanteessa kuin Lindell. 

Jos Roope pitää sijoituksensa tai parantaa sitä, on hänellä finaalissa mahdollisuus isolla onnistumisella nousta suoraan European Tourille. Jopa tällä viikolla sijoittuminen kahden parhaan joukkoon nostaisi Roopen kiinni European Tourin suoraan pelioikeuteen. 

Kakolla on matkaa kärkeen seitsemän lyöntiä ja kolmanteen sijaan neljä lyöntiä. 

Etsi luettavaa