Hyppää sisältöön

Lindellillä hurja nousu – Pulkkasen vire säilyi

Oliver Lindellin menestyminen Itävallassa toisi hyvää boostia myös Vierumäen CT-kisaan

Oliver Lindell nousi kolkuttelemaan Euroopan Tourin karsintafinaalipaikkaa. Porvoolainen pelasi kolmannen kierroksen tulokseen 66 eli kuusi alle parin.

Onnistuneen kierroksensa ansiosta Oliver Lindell on lyönnin päässä karsintafinaalipaikasta. Karsinnan toista vaihetta on jäljellä vielä yksi kierros.

18-vuotias porvoolainen selvitti kierroksen Panoramican kentällä ilman bogeja. Kun birdieitä kirjattiin korttiin kuusi, tulokseksi sunnuntailta tuli 66 lyöntiä eli kuusi alle parin, mikä on myös hänen yhteistuloksensa kolmen kierroksen jälkeen. Samassa tuloksessa on Mikael Salminen Suur-Helsingin Golfista.

Suomalaista parhaassa kokonaistilanteessa on kuitenkin Tapio Pulkkanen. Pitkälyöntinen kotkalainen onnistui jälleen erinomaisesti par-viitosilla, jotka hän pelasi kolme alle parin. Pulkkasen yhteistulos on -10 (68-70-68). Hän jakaa neljättä sijaa.

Panoramican kolmikko on Suomen ykkösvitja karsinnan toisessa vaiheessa, sillä muut suomalaiset ovat pudonneet jo turhan kauas kärjestä, vaikka esimerkiksi Kalle Samooja onnistui tänään Luminessa. Hän pelasi tuloksen 67 ja nousi neljän lyönnin päähän finaalipaikasta. Patrick Roosin pitää kiriä huomenna niin ikään Luminen kentällä vähintään viiden lyönnin kaula kiinni. Jaakko Mäkitalolla Las Colinasin kentällä ja Antti Ahokkaalla El Salerissa on peräti kahdeksan lyöntiä matka finaalipaikkaan.

Kakkosvaihe pelataan neljällä eri kentällä. Jokaisesta karsintakisassa noin joka neljäs pääsee mukaan PGA Golf Catalunyassa pelattavaan karsintafinaaliin, jonne varma paikka suomalaisista on ainoastaan Roope Kakolla.

Etsi luettavaa