Hyppää sisältöön

Lindelliä sapetti kuin pientä oravaa – lyönti liikaa?

Oliver Lindelliltä (oik.) jäävät viikonlopun pelit todennäköisesti väliin Tanskassa.

Oliver Lindellin urakka uransa ensimmäisessä Euroopan Tourin kilpailussa näyttää jäävän kahden kierroksen mittaiseksi. Lindellin yhteistulos on kaksi yli parin, kun cut-raja kulkee tällä hetkellä tuloksessa -1.

Suomi-golfin suurin tulevaisuuden lupaus Oliver Lindell debytoi tällä viikolla Euroopan Tourilla. Lindell ansaitsi paikan loistavan Nordic League -kautensa ansiosta. 17-vuotias porvoolainen johtaa satelliittikiertueen rankingia ylivoimaisesti.

Hyvä menestys on tuonut näytönpaikkoja myös korkeammalla tasolla. Toistaiseksi molemmat yritykset Challenge Tourilla ovat kuitenkin päätyneet karsiutumiseen viikonlopun kierroksilta. Näin kävi Lindellille myös Euroopan Tourin kisassa tällä viikolla Tanskassa.

Lindell pelasi avauspäivän pariin, mutta tänään perjantaina hänen tuloksensa painui lyönnin plussan puolelle, kun näillä näkymin cutin selvittämiseksi kenttä olisi pitänyt selvittää tänään yhden, kaksi lyöntiä paremmalla tuloksella. Cutista putoaminen sapetti Lindelliä kuin pientä oravaa. 

”Ei v****… Kyl keittää ihan v***sti… Ei käynyt kortti tänää ei sitten yhtään”, temperamenttinen Lindell kirjoitti heti kierroken jälkeen Facebook-seinälleen.

Lindellin avauskisa Euroopan Tourilla oli kuitenkin lupauksia herättävä, vaikka vielä toistaiseksi ET-taso näyttää olevan aavistuksen liian korkea. Mikäli Lindell kehittyy jatkossakin tätä vauhtia, hän nousee maanosan pääkiertueelle ennemmin tai myöhemmin.

Ensi vuodeksi Lindell on jo käytännössä varmistanut paikan Challenge Tourilla, sillä Nordic Leaguen rankingin viisi parasta nousevat ensi kaudeksi ”sarjatasoa” korkeammalle. Nordic Leaguen ja Challenge Tourin tasoero on kuitenkin melkoinen, minkä on esimerkiksi Tapio Pulkkanen saanut tällä kaudella huomata.

Pulkkanen voitti Nordic Leaguen rankingin viime vuonna ylivoimaisesti, mutta tällä kaudella hänellä on ollut vaikeaa Challenge Tourilla.

Juttu korjattu klo 14.14. Lindellin tulos tänään oli +1 eikä +2, kuten Euroopan Tourin tulospalvelussa aiemmin ilmoitti.

Etsi luettavaa