Lindell sijoittui toiseksi Nordic Leaguen rankingissa

Oliver Lindellin huikea kausi päättyi lievään pettymykseen.

Nordic Leaguen kausi 2016 päättyi Mark Flindt Haastrupiin tuplajuhliin. Oliver Lindell sijoittui hienosti ranking-kakkoseksi.

Mark Flindt Haastrup on voittanut kauden päätöskilpailun Nordic Leaguessa. Haastrup voitti uusinnassa Ruotsin Niclas Lindströmin. Haastrup nousi myös Nordic Leaguen yhteiskisan voittoon. Ranking-kakkoseksi sijoittui nuori porvoolainen Oliver Lindell, joka oli asettanut loppukaudella tavoitteekseen ranking-voiton.

Lindell sijoittui päätöskisassa jaetulle 17. sijalle. Lindellin peli lähti lapasesta takaysin viidellä viimeisellä reiällä, joilla hän teki kolme tuplabogia. Eroa kisan voittaneeseen Haastrupiin kertyi lopulta 11 lyöntiä.

”Tietysti ”tappio” masentaa, mutta kun ottaa huomioon kokonaisuuden, joka oli upea, ei voi olla kuin tyytyväinen kauteen 2016″, Lindell kirjoitti Facebook-seinällään.

Käytännössä Lindellin olisi pitänyt pelata päätöskisassa paremmin kuin Haastrup, jotta hän olisi pitänyt johtonsa rankingissa loppuun saakka. Rankingin kakkostilansa ansiosta Lindell nousee ensi kaudeksi vähintään yhtä sarjatasoa ylemmäksi, sillä hänellä on nyt kortti Challenge Tourille. Lindell osallistuu myös Euroopan Tourin karsintoihin, jotka alkavat hänen osaltaan marraskuun alussa karsinnan toisesta vaiheesta.

Salminen päätöskisan paras suomalainen

Finaalin paras suomalainen oli Suur-Helsingin Golfin Mikael Salminen, joka sijoittui tuloksella -3 neljänneksi. Erik Myllymäki jäi hänestä lyönnin sijoittuen kisassa viidenneksi.

Haastrupin saldo 20 kisassa oli noin 54 000 pistettä, kun Lindell keräsi 17 kisassa noin 47 000 pistettä. Kaikkiaan rankingin viisi parasta pelaajaa saivat ensi kaudeksi kortin Challenge Tourille. Heistä kaksi oli tanskalaisia, kaksi ruotsalaisia ja yksi suomalainen.

Toiseksi paras suomalainen rankingissa oli Erik Myllymäki, joka oli 11:s. Linus Väisänen sijoittui kokonaispisteissä 14:nneksi. Niclas Hellberg oli 21. ja Mikael Salminen 27:s.